2018-07-29, dag 17. Camping Municipal des Troyes.

Sol igen. Dagens vägval bestämdes av vart vi skulle kunna hitta en Lidl-affär, kan man säga. Vi hade nämligen sett tidigare att Lidl hade ett ganska bra sortiment av champagne till överkomligt pris när man befinner sig i Champagnedistriktet. Alltså siktade vi på staden Troyes, en lite större stad där det borde finnas en Lidl. Det fanns det också, men dessvärre var hela staden stängd eftersom det var söndag. Vad gör man då? Checkar in på stadens kommunala camping och inväntar måndagen, så klart. Så gör vi i alla fall.

Vi hittade Camping Municipal des Troyes i Acsi-katalogen.

GPS: N 48°18’40” E 4°5’50”

Pris, två personer utan el: 27 €

Antal platser: 150 enligt katalogen

I receptionen pratade de bra engelska. De berättade att det tog ca 25-30 minuter att gå in till gamla stan, som var mycket sevärd, men allt var stängt på söndagar. Vi ville vidare norrut så att katten skulle få lite svalare, så vi bestämde oss för att bara övernatta och sedan åka vidare dagen därpå. Vi kommer att komma tillbaka en annan gång.

Vi hade tur, det var fullt på husbilsplatserna när vi kom. Husbilsplatserna var väldigt trånga, men enkla att köra in och ut från. Vi ville ha mer utrymme än så. Är man på camping så är man, tänkte vi. På en ställplats kan det ju vara lite si och så med utrymmet, men på en camping vill åtminstone vi ha lite yta att röra oss på.

Vi fick köra in på en stor plan bakom husbilsplatserna och välja vilken plats vi ville. Sedan rapporterade vi vårt val till receptionen. Här var det mycket bättre platser.

Några av platserna var väl uppmärkta, och man såg precis hur det var tänkt att man skulle stå, andra var lite svårare att se.

Vi hittade en plats i halvskugga som var tillräckligt stor för oss. Det var inte världens största plats, men den var tillräcklig.

Vissa av platserna på campingen var extremt små. De hade gjort platser överallt där det gick, för att få plats med så många fordon som möjligt, verkade det som.

På campingen fanns det en avdelning speciellt för husbilar (den på första bilden där vi inte fick plats), planen där vi hamnade, och en större del av campingen, som såg ut som på bilden ovanför. Där var platserna avgränsade av häckar eller träd.

Mycket bra plats att tömma spillvatten, tömma toa och fylla färskvatten. En sådan här station, som är lätt att komma åt, skulle jag vilja ha på fler platser.

Det fanns ett stort servicehus. Allt var gratis, och det var rent och fräscht. Duschen här vann priset ”resans sämsta dusch”. Det var små bås, ingen möjlighet att hänga undan kläderna (som blev dyngsura) och det gick inte att välja temperatur på vattenstrålen. Vattnet kom som ur en vattenslang, och det var väldigt hett. Det blev en snabb, kokhet dusch. De blöta kläderna svalkade kroppen lite efteråt, när jag stod i skuggan. Det blåste lite som tur var.

Bredvid servicehuset hittade vi den här skylten. Jag gillar barer, jag gillar Heineken, så vi gick så klart dit.

Runt hörnet hittade vi det här området. Det var mysigt, det fanns öl och mat, det fanns gratis wifi-zon, det fanns pool, det fanns olika spel. Vi blev kvar där en stund.

I restaurangen, som sköttes av campingägaren, fanns det enklare mat, pizza och två olika alternativ som var dagens rätt. Vi valde kycklingklubbor och pommes. Maten var väldigt bra, och det var bra service.

Kommer vi tillbaka? Ja, det gör vi, men inte på en söndag. Vi vill se staden och campingen var bra, om man slapp stå på husbilsplatserna och undviker duschen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s