2018-07-27, dag 15. Champ d’Été.

Vi ville ha så lite berg och backiga vägar som möjligt, så vi valde väg 903, och sedan 93, via Die mot Valence. Då var vi borta från Alperna på ett enkelt och smidigt sätt.

Vi bestämde att vi skulle börja åka norrut igen, för kattens skull. Det var så varmt så vi kunde inte lämna henne ensam några längre stunder, så vi blev mest sittande vid bilen. AC har vi bara när vi kör.

Det var bra väg och fina vyer. Dessutom är vägen gratis.

Vi fortsatte på icke betalväg norrut mot Lyon. Det var massor av köer, så det drog ut på tiden. Vi brukar vilja checka in på campingar ganska tidigt, så att vi kan välja plats innan den stora massan kommer. Det är nackdelen med stor bil. Vi är liksom lite beroende av en lång plats.

Vi valde att sikta på en camping där vi har varit förut, och där vi visste att det finns många stora platser, även om man kom sent. Campingen vi åkte till heter Champ d’Été, och finns i ACSI. Den ligger i Rhône-Alps, nära byn Pont-de-Vaux, mellan Mâcon och Chalon-sur-Saône.

GPS: N 46°25’46” E 4°56’0”

Pris, två vuxna: 25.20 €

108 platser enligt katalogen.

Människorna i receptionen är trevliga. När man kommer får man parkera utanför, och så får man instruktioner om vilka platser man kan stå på. Sedan går man in och tittar, väljer den plats man tycker bäst om, och checkar in på den. Vi valde en plats precis under ett stort träd. Det finns många träd på campingen, men det här gav oss bäst skugga på bilen. Det behövde vi på grund av värmen. På kvällen hade vi 35 grader i skuggan och 50% luftfuktighet.

Vi bestämde oss för att stanna i två nätter, så vi spenderade eftermiddagen och kvällen vid bilen och tog det väldigt lugnt. Vi tänkte besöka byn imorgon. Det tar ca 10 minuter att gå dit.

Vi och vårt träd.

Servicehuset på campingen är ok, men duscharna är dåliga. Det går inte att välja temperatur på vattnet, och väggarna mellan de olika duscharna sitter så högt upp, så när grannen duschar blir man blöt om benen av stänket.

Olivia, rese-katten, fick ett specialuppdrag på den här campingen. En fransk katt, Maxime, hade nämligen smitit och kommit bort. Olivia skulle med hjälp av sin kvinnliga kattdoft locka fram honom, var planen. Olivia själv låg mest under bilen och vilade.

Det finns många stora platser på den här campingen. De flesta av dem har buskar runt.

Det finns en större väg på campingen. Från den går småvägar ut till platserna.

Platserna är numrerade med tydliga siffror. Buskar och träd markerar tomtgränserna. Det här är en väldigt grön camping.

Lekplatsen är väldigt liten, men det finns en åtminstone. Bredvid campingen finns ett kommunalt bad med bassänger både inne och ute. Där badar man gratis om man bor på campingen. Det finns även en sjö som det går att fiska i.

Det finns mycket bra möjlighet att tömma spillvatten och toa, precis vid in- och utfarten till campingen.

Olivia var måttligt intresserad av att leta efter den bortsprungna Maxime.

På kvällen var det blodmåne. Jag försökte ta kort på den men det gick inte så bra.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s