2018-07-24, dag 12. Camping La Garenne.

Vi for vidare söderut på småvägar längs Rhône. Det var ett mycket vackert landskap att köra genom.

Vi passerade flera småbyar längs vägen. Ibland var det lite trångt, men det funkade bra ändå. Vi fick bara ta det lite extra lugnt, och vara tacksamma om en väg var enkelriktad.

Vi ville stanna tidigt, eftersom vi behövde tvätta. Jag hittade en camping i ACSI-katalogen i vanlig ordning, Camping La Garenne.

Campingen har 117 tomter enligt katalogen, och ligger i Rhône-Alps, mellan Valence och Montélimar.

GPS: N 44°49’34” E 4°45’44”

Pris, två vuxna, utan el: 39.90 €. Jag förstår inte varför den var så dyr egentligen. Här fick vi också betala för katten, 3.75 €. Oftast får man betala extra för hund, en katt brukar de bara le åt och släppa in gratis.

I receptionen pratade de mycket bra engelska. Ägarna är holländare, och det syntes på gästerna. Vi gissade att över 90 % av gästerna var holländare.

Campingen ligger fint i en dal. I närheten fanns en liten flod, som kan vara en biflod till Rhône. Campingen består av två huvudområden. Se till att välja rätt område om du åker dit. Från receptionen finns det två vägar: en uppåt åt höger, och en neråt åt vänster. Uppåt är platserna större, men det är längre till restaurangen och poolen. Neråt är det en himla röra och trångt.

Vi hade tur och fick en av de större platserna. Där det en gång hade varit gräs, var det bara några torra strån kvar på grund av torkan. Förutom det var det en bra plats. Vi stod på en liten platå med utsikt ut över receptionen, grannens tak och dalen. Vi hade väldigt nära till servicehuset.

Vi passade på att tvätta. 5 € / maskin.

Dusch var gratis, men den vann ligan över semesterns sämsta dusch. Det var rent och fräscht i servicehuset, men det gick inte att välja temperatur på vattnet. Den enda temperatur som fanns var väldigt varmt. Dessutom kom det bara en liten, liten stråle vatten, och det var väldigt trångt.

På området till höger om receptionen, där vi stod, fanns det mycket träd och mycket skugga.

Vissa av platserna var väldigt stora. De flesta av de stora platserna fanns till höger om receptionen, eller längs vägen mellan campingens båda områden.

På området till vänster om receptionen, nära pool och restaurang, var det kaotiskt och trångt. Har du en normalstor husbil, så är det en bra idé att undvika det området. Campingen är inte så stor, så det är inte så långt att gå till poolen och restaurangen ändå.

Poolen såg helt ok ut. Där var det full fart och liv och rörelse. Det var ingen pool som det gick att simma i, eftersom det var fullt av badleksaker och lekande barn.

Vid uteserveringen på restaurangen fanns det många träd som var klippta så att de bildade ett tak över nästan hela serveringen. Det var väldigt skönt att sitta i skuggan, och mysigt under träden.

Vi ville boka bord till kl 19.00 eller 19.30, men det gick inte, eftersom de hade för lite personal, och ville sprida ut matgästerna. Kl 20.00 fick vi boka. Trots utspridningen av matgästerna fick vi vänta drygt en timme på att få vår mat.

Pizza. Helt ok, men inte lika god som hemma.

017 2018-07-24 006 Camping La Garenne Frankrike

Den här lilla krabaten fick vi besök av ett par gånger.

Campingen är fin. Den ligger fint i dalen. Det finns mycket blommor, buskar och träd, och vi fick en bra plats. Campingvärden var trevlig.

Kommer vi att åka dit igen om vi har vägarna förbi? Ja, om vi inte hittar något annat alternativ. Det som drar ner mitt intryck är dels priset, jag förstår inte varför den här campingen var lika dyr som lyxcampingen vi var på natten före. Dels risken att alla platser på övre delen är upptagna när man kommer. Jag vill inte riskera att hamna i röran på nedre området.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s