2018-07-13, dag 1. Övernattning i Gränna.

Äntligen! Första dagen på den här sommarens äventyr.

Eftersom Lelle jobbade eftermiddag kom vi iväg ganska sent, men iväg kom vi åtminstone. Det var huvudsaken. Som tur var fick han sluta lite tidigare, så vi kom iväg ca 17.30.

Något mål hade vi egentligen inte. Lite lösa planer fanns, men inga direkta mål. Söderut, bara. Strax före kl 21.00 ville vi vara framme, och då var vi ungefär vid Gränna. Vi åkte in på ställplatsen där. Det fanns platser kvar, men om någon mer hade kommit och ställt sig för nära, så skulle det ha varit för trångt för oss att komma därifrån på morgonen. Nackdelen med lång bil.

Vi ställde oss på hamnkontorets parkering precis bredvid ställplatsen istället. Vi betalade 45 kr i automaten. Man ska tydligen betala 120 kr för husbil fick vi veta sedan, men det fanns ingen info om det. Inte vad vi kunde se åtminstone. Det var ingen som sa något om våra 45 kr i alla fall.

Platsen är inte så trevlig att stå på. En helt vanlig parkering med några större rutor längs kanterna. Det duger att övernatta där, mer än så är det inte.

På kvällen gick vi till en restaurang bredvid hamnen och drack varsin öl, och hörde på semesterns sämsta trubadur. Kanske en av de sämsta vi har hört någonsin, till och med. Vi gick tillbaka till bilen och sov istället, för att orka med morgondagens resa.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s