Westerqvarn ställplats

Det händer inte så ofta att vi besöker ställplatser i vårt närområde. När vi är hemikring fricampar vi oftast. Från och med nu ska vi försöka göra lite besök på ställplatser och campingar i vår närhet. Varför? Av nyfikenhet, så klart.

Först ut blev Westerqvarn utanför Kolbäck, ca 2,5 mil härifrån. Det blev en mycket speciell upplevelse. För ungefär 1,5 år sedan fick vi veta att Sandvik i Köping, där jag jobbar, skulle läggas ner. Produktionen skulle flyttas. Alla varslades. Tiden sedan vi fick beskedet har gått både fort och långsamt, det har varit kul och ledsamt, det har varit upp och ner. Som tur var satt vi alla i samma båt, och kunde ta hjälp av varandra. Många av oss, däribland jag, hade redan nya jobb på gång.

Så kom dagen då fabriken skulle stängas för alltid. Fredagen 2017-06-30. Vad har det med ställplatser och Westerqvarn att göra, kanske någon undrar? Jo, samma kväll hade Sandvik abonnerat hela stället, och bjöd på trerätters middag och dryck. Det blev ett stort party med 90 personer som festade halva natten.

Sandvik hade ordnat buss dit och hem, men jag och Lelle valde att ta husbilen dit och sova kvar. På den vägen är det…

Vi kom fram strax efter kl 17.00. Det fanns väldigt mycket plats, både med och utan el. Det var bra skyltat och bra information. Vi gick in i baren där man skulle betala, och betalade 150 kr. Då ingick allt.

Eftersom vi inte behöver el, ställde vi oss mitt på den stora gräsmattan. Elplatserna låg längs med kanten. Vi tyckte att det var onödigt att ta upp en sådan när vi inte skulle använda el.

Runt huvudbyggnaden var det väldigt vackert. Hela huset är vackert. På nedervåningen finns en bar, och på övervåningen finns restaurangen. Restaurangen var det enda som vi (och några andra i gänget) var missnöjda med. Vi var i och för sig 90 personer, så det är säkert svårt att servera så många personer. Å andra sidan hade vi valt mellan två olika färdiga alternativ och angett allergier och allt över en månad innan. Väl där fick vi veta att de som hade valt kött skulle få sin mat först, de som hade valt fisk fick vänta. Fisken kom när vi som hade valt kött redan hade ätit färdigt. Det var fel nummer ett. Fel nummer två, som var allvarligare, var att de inte hade tagit hänsyn till de allergier som var anmälda. Kvinnan som satt bredvid mig var glutenintolerant, men den extremt sura servitrisen kunde inte ens svara på om de hade något glutenfritt att servera. ”Passar det inte får du vara utan, typ”. Det är väldigt dåligt. En annan glutenintolerant blev serverad en sparris med en baconskiva som förrätt, inget annat.

Alltså, ställplatsen är väldigt bra och fin, den rekommenderar jag varmt, men ta helst med egen mat.

Det finns en mycket trevlig minigolfbana precis bredvid ställplatsen.

Jag tror att det är Kolbäcksån som rinner förbi precis nedanför restaurangen. Där gick det att bada, om man inte är rädd för strömmande vatten.

De hade använt många gamla fina saker på de mest fantasifulla sätt. Här har vi ett staket på stigen som leder ut mot ställplatsen.

Det fanns ett litet servicehus med toa, dusch, toatömning och tvättmaskin.

Tömningsplats för gråvatten. Det gick även att fylla färskvatten.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Mat, Ställplatser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s