Hemliga platsen

När saker kan gå fel, löser de sig alltid på ett eller annat sätt. det fick vi uppleva den här fredagskvällen.

Vi jobbade eftermiddagsskift, och kom iväg sent. strax efter kl 19.00. I december är det väldigt mörkt i skogen då. När vi närmade oss hemliga platsen såg vi att bävern hade lyckats dämma upp bäcken så mycket så att vägen hade svämmat över. Det var kallt och isen på vägen såg hård ut. Dessutom gick det bilspår över, det syntes i frosten. Spår från en personbil, visserligen, men ändå. Vi gick ut och tittade, och det såg bottenfruset ut.

Några minuter senare brakade 5 ton husbil rakt igenom isen. Vi började med att efterlysa hjälp på Facebook. Det var många som erbjöd sig att hjälpa till, men ingen i närheten hade något fordon som var starkt nog för att bogsera en husbil.

Till slut fick vi tag på Assistance-kåren. Som tur var fanns det en människa där som var uppväxt i skogarna där vi var, så han visste ungefär vart vi befann oss. Ungefär ut i skogen, åk på en grusväg, sväng på en annan grusväg, sväng igen, sväng igen och åk på en väg med två hjulspår. 1 timme senare var de där. De lyste upp hela skogen. Efter ca 40 minuters jobb (det är inte lätt att dra en husbil rakt bakåt på is med djupa diken bredvid) var vi på fast mark igen. Då återstod det att backa tillbaka ca 2 kilometer i mörkret, på en smal, kurvig och backig väg. Det slet hårt på kopplingen. 1000 kr i självrisk kostade kalaset.

Sedan åkte vi till en annan plats. Någon gång efter klockan 22.00 kunde vi börja njuta av helgen.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Fricamping och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s