Peru

Nu har jag varit ute och rest igen, den här gången utan husbil. Det går inte att ta med sig husbilen till Peru.

Jag åkte från Sverige 2016-02-10, och kom tillbaka 2016-03-10. En hel månad var jag alltså borta.

Resan var bra, det var en riktig upplevelse. Jag flög dit ensam, bytte plan på den stora flygplatsen Schipol i Amsterdam, och flög vidare till Lima. Bara det var en upplevelse. Jag som tyckte att det var läskigt att åka buss 4 mil till Västerås på egen hand för ett år sedan. I Lima möttes jag av en väninna från Sverige, som redan befann sig i Peru. Det var tur, för jag kan inte ett ord spanska, och i Peru pratade i stort sett ingen engelska.

Jag upplevde Peru som ett kontrasternas land. Där finns Andernas höga berg, Stilla havet och djungeln. Temperaturen varierade mellan 38 grader och ett par varmgrader. I bergen fanns det lite snö.

Det finns människor som är väldigt gästvänliga och gör allt de kan för att du ska må bra. De bjuder in dig i sina hem och bjuder på mat, fastän de kanske inte har så mycket själva. De kramas och önskar dig allt gott. Det finns mycket värme och omtänksamhet. Där finns också människor som rånar eller dödar dig för att få några ynka kronor.

Där finns områden som är väldigt vackra, och områden som ser ut som en soptipp.

Det finns områden med fina hus och vackra parker, men det finns också områden där husen är så förfallna så att man undrar hur det går att bo där.

Där finns väldigt rika människor, och människor som är extremt fattiga. De flesta människorna finns någonstans där emellan. Om du är rik, kan du få tillgång till bra sjukvård, skola med mera. Om du är extremt fattig får du klara dig själv. Många sålde olika saker på gatorna. Det fanns också många tiggare. Klasskillnaderna är enorma.

I bergen var luften ren, i städerna, särskilt i Lima, var det väldigt mycket avgaser i luften från alla bilarna. I Lima kände till och med jag som röker hur det luktade avgaser. Det fanns väldigt många bilar och väldigt många trafikstockningar där, så det kanske inte var så konstigt.

Vi träffade många härliga människor i Peru. Det är tur att det finns Facebook, så att jag kan ha någon form av kontakt med några av dem.

Under den månaden jag var där hann jag se olika delar av området kring Lima, Cajamarca och Huánuco. Jag såg Stilla Havet och åkte buss över Anderna via den lilla byn La Union. Jag såg djungeln och badade i vattenfall i nationalparken Tingo Maria.

Jag kommer att göra precis som jag brukar göra när jag har rest: skriva om alltihop i dagboksform vartefter jag hinner med. Allt kommer att hamna under det här inlägget.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Peru och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Peru

 1. Hej
  Vi har nominerat er blogg till The Liebster Award – Discover new blogs.
  Gå in på vår hemsida och läs mer om denna utnämning !
  Vi hoppas att ni för stafettpinnen vidare !
  Hälsningar
  Nils
  http://husbilochresor.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s