2015-07-29, dag 20. Camping Fichtelsee i Bayern.

Efter att ha letat campingar bland alla turister längs Mosel och Rhen, bestämde vi oss för att åka till en annan del av Tyskland. Jag tycker om berg och kuperat landskap, så vi åkte till Bayern. Det blev mycket åkande på Autobahn, så vi såg inte så mycket intressant på vägen, men vi ville förflytta oss fort. Dessutom regnade det, så det spelade inte så stor roll att vi satt i bilen.

Vi hittade en camping i Frankischer Schweiz, Camping Fichtelsee. Campingen låg vid berget Fichtelberg, 800 meter över havet. Det var kallt, bara 14 – 15 grader, och regnade nästan hela dagen.

001 2015-07-29 011 Camping Fichlelsee

Receptionen såg stängd ut när vi kom fram, så vi trodde att vi skulle få vända. När vi hade stått där ett tag och funderat, så dök värden upp helt plötsligt. Värden var trevlig, men pratade bara tyska, så jag fick sköta pratandet medan Lelle tittade på.

GPS: N 50°0’59” E 11°51’20”

Pris: 2 vuxna utan ström 18.90 €

002 2015-07-29 005 Camping Fichlelsee

Det fanns inte många stora platser. Vi fick den största. Eftersom man var tvungen att stå på längden, blev det trångt. Vi fick nästan plats i våran ruta, men vi inkräktade lite på grannarnas platser både framåt och bakåt. Campingvärden sa att det var ok, han var med och tittade när vi parkerade. Han skulle placera små husbilar framför och bakom oss, sa han.

003 2015-07-29 007 Camping Fichlelsee

Campingen var inte stor, och på kvällen var den nästan full. Vi hade nära till de båda servicehusen. Duscharna var väldigt fräscha och bra. Den enda nackdelen var att knappen till lyset satt ute i en stor hall. Man fick tända lyset i hallen, gå in i rummet där duscharna fanns, välja en av duscharna (som man också kunde låsa in sig i) och hoppas på att ingen släckte lyset i hallen två dörrar bort. Barn brukar tycka att sådant är roligt, och det tyckte de på den här campingen också, så klart. Duscharna var gratis och bra ändå, förutom att jag fick treva mig fram i mörkret. Barnen utanför servicehuset var glada i alla fall.

004 2015-07-29 009 Camping Fichlelsee

Många av platserna lutade väldigt mycket. Campingvärden gjorde sitt bästa för att placera husvagnar där det lutade mest, och husbilar på de lite planare platserna. Det gjorde han bra. Det är ju lite lättare att justera nivån på en husvagn än på en husbil.

005 2015-07-29 013 Camping Fichlelsee

006 2015-07-29 006 Camping Fichlelsee

Utanför campingen fanns det en väldigt bra tömstation för fasta tankar. Där fanns det även färskvatten.

007 2015-07-29 019 Camping Fichlelsee

Runt campingen fanns det flera fina promenadvägar genom skogen. Det här var ett område för vandrare. Många på campingen hade vandringskläder och stavar och annan utrustning med sig. Vi tog det bara lugnt och njöt av tystnaden. Vi passade på att smälta våra intryck från resan och bara koppla av.

008 2015-07-29 021 Camping Fichlelsee

Några minuters promenad från campingen låg den här lilla fina sjön, Fichtelsee. På andra sidan sjön fanns det ett hotell som såg riktigt lyxigt ut. Där ska det tydligen finnas en spa-anläggning också.

009 2015-07-29 022 Camping Fichlelsee

011 2015-07-29 023 Camping Fichlelsee

Runt hela sjön fanns det en gångväg med broar och bänkar och picknick-platser.

010 2015-07-29 024 Camping Fichlelsee

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s