2015-07-22, dag 13. Loire, Amboise, Gien och Sites & Paysages Camping de Gien.

Vi for vidare på småvägarna längs med Loire, genom odlingslandskap och flera små byar. Det var en vacker sträcka. Det syntes att det inte hade regnat på ett tag, det var torrt och gult på åkrarna, i stället för grönt.

001 2015-07-22 007 Loire

Ett kort från bilen. Det fanns ingen plats att stanna på. I den här byn hade man sprängt in husen i bergen. Det såg riktigt kul ut.

002 2015-07-22 009 Loire Amboise

Vi passerade byn Amboise. Den påminde om Saumur. Vi hade tänkt övernatta i Amboise, men eftersom klockan inte ens var 12, åkte vi vidare. Vi trodde att vi säkert skulle hitta fler fina byar. I efterhand skulle vi ha stannat, resten av byarna vi kom till var inte alls lika charmiga.

003 2015-07-22 012 Loire

Trångt var det ibland. I många av byarna var det förbjudet att åka om man vägde över 3,5 ton, då var man hänvisad att köra på motorvägen istället. Vi ville ju se byarna, så vi åkte där ändå, så länge det inte fanns några broar som vi var tvungna att köra över. Broarna körde vi runt, man vill ju inte ramla ner i någon flod. Vi mötte poliser några gånger, och det var ingen som stoppade oss. Regeln om 3,5 ton kanske mest gäller genomfartstrafik med långtradare? Vi var inte de enda med husbil som körde i byarna, dessutom var man ju tvungen att göra det ibland för att komma fram till campingarna.

004 2015-07-22 014 Loire

Vi kom fram till byn Gien, som låg precis vid Loire. Den saknade charmen som fanns i Saumur och Amboise. Vi bestämde oss för att titta på campingen ändå, vi såg den från vägen och den såg ut att ligga fint precis vid vattnet.

005 2015-07-22 024 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Vi körde över bron och kom fram till campingen, som heter Sites & Paysages Camping de Gien. De pratade bra engelska i receptionen. Vi blev insläppta, och fick åka runt och hitta en plats. Sedan fick vi gå tillbaka och berätta vilken vi hade valt. Det tycker jag om. Valfrihet är bra.

Det var svårt att hitta plats, även fast vi hade en karta med oss. Platserna var väldigt dåligt markerade, och vi förstod inte logiken. Om man ställde sig på vissa platser blockerade man flera andra platser, och stängde inne dem som stod längre in. Vissa platser var väldigt små, andra var väldigt stora. På några av de större platserna kunde det vara en liten plats precis framför. Hamnade man längst in gick det inte att komma ut igen, om någon parkerade där. Skumt.

GPS: 47°40’56”N 2°37’23”E

Pris för två personer: 20 €

Campingen finns i ACSI-katalogen.

007 2015-07-22 016 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Vi hittade en bra plats till slut, med utsikt över floden och byn Gien på andra sidan. Vi skymde hela utsikten för två ekipage bakom oss, så de såg lite sura ut, men det var faktiskt en plats där vi ställde oss också. Det är inte vårt fel att campingen är konstigt planerad.

006 2015-07-22 035 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

På campingen fanns pool, restaurang, minigolf och lite sådant. De brukade hyra ut kanoter också, men det var svårt att paddla eftersom vattenståndet var så lågt. Det hade inte regnat på väldigt länge.

Vi provade varsin lokal öl i restaurangen. Lelle gillade sin, jag fick kämpa lite med min. Har man beställt en så har man, då ska den drickas ur om det går.

008 2015-07-22 018 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Vi struntade i att gå och titta på byn, vi satte oss utanför bilen och njöt av utsikten istället. Dessutom fläktade det skönt längs med floden, och vi hade lite skugga från några björkar.

009 2015-07-22 020 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Vägarna på campingen var små. Det var bra, för folk körde väldigt sakta. Det behövdes eftersom det var så torrt. Det räckte att gå på vägen för att det skulle damma ordentligt.

010 2015-07-22 023 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Här har vi en bild där kaoset bland platserna syns lite. För att husvagnen längst in ska kunna komma ut, måste någon annan flytta på sig.

011 2015-07-22 022 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Här är det också konstigt placerade platser. Det blev dubbelparkering ordentligt.

012 2015-07-22 026 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Bredvid campingen fanns en jättestor badstrand. På dagen var det liv, rörelse och aktiviteter där, men på kvällen blev det tomt. Vi såg däremot ingen som badade. Jag hade tänkt göra det, men det blev bara ett snabbt dopp av fötterna. Det luktade ruttet om vattnet, jag vet inte riktigt varför, men det kändes som att det var bäst att låta bli att blöta ner sig i det alltför mycket.

013 2015-07-22 028 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

Det fanns ett slott i Gien också. Och en kyrka, förståss, kyrkor fanns det i varenda liten by.

014 2015-07-23 001

I den här regionen fanns det väldigt många kärnkraftverk. Det här såg vi en bit bort från campingen. På kvällen såg det finare ut, när solen gick ner. Kärnkraftverket stör egentligen inte, man är ju inte tvingad att titta åt det hållet.

015 2015-07-22 045 Camping de Gien Poilly lez Gien Loire

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s