2015-07-13, dag 4. Holland och Recreatiepark ‘t Zand.

Vi fortsatte vår resa mot Frankrike. Vi ville åka genom Belgien, eftersom vi inte hade varit där förut, och då kunde vi lika gärna åka genom Holland också, tyckte vi. Holländarna har varit trevliga när vi har varit där, så varför inte?

Jag har ju min princip att jag inte vill campa på samma ställe två gånger, om det inte är väldigt speciellt eller praktiskt, så nu gjorde vi ett undantag. Vi åkte till Recreatiepark ‘t Zand, en jättecamping vid byn Alpen, inte långt från Eindhoven. Vi kom på att vi skulle åka till den campingen när vi satt på ett hotell i Danmark och drack varsin väldigt dyr och inte så god lokalt producerad öl. Campingen i Holland hade både billig och god öl, och trevlig personal i restaurangen. Eftersom det regnade tyckte vi att vi lika gärna kunde åka dit. Sagt och gjort.

001 2015-07-13 002 Alpen

I Alpen finns det inte mycket att se eller göra. Byn är väldigt trång att åka i, vi fick snedda lite över en och annan trottoar i vissa kurvor.

002 2015-07-13 003 Alpen

Att folk parkerar på vägen gör inte saken bättre. Man får helt enkelt köra sakta, och hoppas på att man inte får möte. Just den här gatan var enkelriktad.

002 P1190835

Recreatiepark ‘t Zand är en väldigt stor camping. Vår plats ligger under den rosa ringen högst upp på bilden. Följer man det rosa strecket från receptionen till platsen är det ca 1200 meter.

GPS: 51°29’34”N 4°56’59”E

Adress: Maastrichtsebaan 1. Campingen finns i ACSI-katalogen.

Pris: 22.50 € för två personer. Man betalar även 11.50 € i deposition för ett duschkort när man checkar in. Det som finns kvar på kortet får man tillbaka när man checkar ut.

Trots att campingen är så stor, finns det få lediga platser. Eftersom vi var där förra året, visste vi att de flesta platserna är väldigt små och trånga, därför frågade vi efter samma plats som vi hade då. Det var en av få platser som vi får plats på. Som tur var, var den ledig.

003 2015-07-13 005 Camping t´zand Holland

Vi har hela platsen utåt på sidan av bilen, men eftersom man måste stå längs med häcken blir det trångt i alla fall. Vi får massor av yta kvar framför långsidan på bilen, så det skulle vara mycket bättre om man fick placera bilen åt andra hållet. Vår plats slutar egentligen kant i kant med trädet, så vi fick fuska lite. El ingår i priset, och det finns färskvatten på platserna.

Servicehusen är stora och fräscha, allt är mycket välskött.

Det finns en sjö på platsen, men eftersom vädret fortfarande envisades med att visa sin sämsta sida, gick vi inte dit. Vi såg den förra året, och vet att badstranden är fin. Det finns även ett stort lekområde där, och en stor lekplats vid restaurangen, mitt på campingen.

004 2015-07-13 007 Camping t´zand Holland

Gatorna på campingen är bra, men smala. De flesta är enkelriktade. Som tur är stämmer kartan man får väl överens med verkligheten, så det är inte svårt att hitta sitt område och sitt platsnummer.

005 2015-07-13 012 Camping t´zand Holland

Lelle hittade en ledig plats till. Den var liten, men ändå, det fanns ett par platser kvar för vanliga campare.

006 2015-07-13 006 Camping t´zand Holland

Här har vi anledningen till att campingen är så full. Det finns campingstugor i olika färg och form att hyra. De finns i mängder. Dessutom finns det tält i olika storlek, och husvagnar, som hyrs ut. Vissa stugor verkar vara privatägda på campingen.

007 2015-07-13 008 Camping t´zand Holland

Här har vi något som liknar ett sommarstugeområde, mitt på campingen. Här var det blandat med stugor som såg privata ut, och stugor som hyrdes ut.

008 2015-07-13 009 Camping t´zand Holland

009 2015-07-13 010 Camping t´zand Holland

Bilparkering finns lite här och där. Det är inte tillåtet att parkera sin bil vid husvagnen eller tältet, allt för att det ska gå att klämma in fler.

Jag förstår egentligen inte att området är så populärt. De marknadsför sig som naturområde, och visst finns det natur runt omkring, men så speciell är den inte. Inte för mig som är van med den svenska naturen, i alla fall. Sjöar är jag ju också van vid, men det verkar vara en bristvara i Holland.

010 2015-07-13 004 Camping t´zand Holland

Olivia började bli trött på regnet. Hon låg på en av sina favoritplatser och tittade ut.

011 2015-07-13 014 Camping t´zand Holland

Vi gick till restaurangen, som ligger mitt på campingen. Det var väldigt folktomt där, men det gjorde inte oss något. Vi ville bara återuppleva den goda ölen.

012 2015-07-13 017 Camping t´zand Holland

013 2015-07-13 013 Camping t´zand Holland

Ölprovning pågår. Vi trodde att det fanns tre sorter, så vi bestämde oss för att beställa in dem i turordning. Sedan skulle vi beställa favoriten en gång till. När vi hade gjort det, upptäckte vi att det fanns en fjärde sort, men den hoppade vi över. Då hade vi redan provat tre olika, och druckit en fjärde av den godaste sorten. Det räcker med fyra stycken, för alkoholstyrkan ligger mellan 7 och 9%. Ändå smakar ölen inte starkt. Den första är Lelles favorit, men den är lite för mörk för mig.

014 2015-07-13 016 Camping t´zand Holland

Här har vi min favorit. Det var den ljusaste av sorterna. Jag tror att den var starkast också.

015 2015-07-13 018 Camping t´zand Holland

Den här var också helt ok, men inte lika god som den ljusaste. Ölen tillverkas i liten skala i byn Chaam, inte långt från campingen. 28 € för 8 öl, på restaurang, det är inte så farligt dyrt.

016 2015-07-13 015 Camping t´zand Holland

Det här gillar jag, en egen hundservering på restaurangen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s