2015-07-10, dag 1. Avresa och Hanatorps Camping.

Avresa! Äntligen! Nu börjar äventyren i Europa. 4 veckor av resande ligger framför oss.

001 2015-07-10 001 E20

Vi började med den tråkiga E20. Målet var att ta oss till Frankrike så snabbt som möjligt, och då är man ju tvungen att köra söderut genom Sverige. I Sverige tycker jag annars bättre om de norra delarna. Vi hade planerat redan från början att köra så mycket som möjligt, och så långt som möjligt, de första dagarna. Eftersom vi hade jobbat på fredagen innan vi åkte så hade vi bestämt att vi skulle ta en natt i Sverige, och så fick det bli.

002 2015-07-10 002 Rastpunkt Laxå

Vi hade fått höra att det var mycket vägarbeten runt både Göteborg och Jönköping. För att undvika dem tog vi väg 42 genom Borås istället. I Laxå finns Rastpunkt Laxå. Där fanns det både stora parkeringar, diesel, och mat i olika former. Vi köpte med oss varsin stor smörgås från Subway.

När vi började bli trötta (jag hade varit vaken sedan kl halv fem på morgonen) letade jag reda på en camping i närheten av vägen: Seglora Camping och stugby. En liten varning för den. Den låg väldigt fint vid en liten å, och såg mysig ut på håll, men för att komma dit måste man köra över en halvlång stenbro som inte håller för husbilens vikt. Det var bara för oss att backa och köra vidare. Sådant tycker jag borde stå med i campingkatalogen.

003 2015-07-10 005 Hanatorps Camping

Vi hamnade på Hanatorps Camping i Örby utanför Kinna. Det var en trevlig liten camping, perfekt för oss som bara ville ta en komma-fram-öl och inviga semestern.

GPS: 57°28’26”N 12°42’18”E

Platserna var stora, åtminstone på bredden. På längden hamnade vi antingen lite in på grannens tomt eller på vägen. Vi valde att låna några centimeter av grannen, den tomten var ändå tom. Det hade funkat bättre om man hade fått stå lite snett, men det fick man inte.

Campingen finns med i FC-katalogen, och har enligt uppgift 165 tomter, varav 130 med el. Ett minus var att man var tvungen att betala för el oavsett om man ville ha det eller inte. Med den solcellen som vi har behöver vi sällan el på sommaren. Vi betalade 250:- för en natt. Priserna varierade beroende på vilken utsikt man hade, och på vad det fanns för utrustning på tomten.

004 2015-07-10 006 Hanatorps Camping

Platserna var väl uppmärkta, det var inga problem att se vart man skulle ta vägen. Hela platsen var mycket välskött och välordnad. Det får de beröm för. Servicehuset var också bra, och det fanns bra färskvattenpåfyllning och spillvattentömning.

005 2015-07-10 010 Hanatorps Camping

Det fanns en hel del säsongare, som använde campingen som ett sommarstugeområde. Det förstör lite av själva charmen med campingar, tycker jag, när folk bor där.

006 2015-07-10 014 Hanatorps Camping

Man hade fin utsikt över Öresjön, som låg precis bredvid campingen. Det gick att hyra både kanot och små båtar på campingen, och det gick att fiska i sjön. Det var inget som vi var intresserade av just då, vi villa bara sitta ner, ta en pilsner och njuta av att solen tittade fram den första semesterdagen.

007 2015-07-10 012 Hanatorps Camping

Vägen ner till den lilla båtbryggan.

008 2015-07-10 015 Hanatorps Camping

Precis vid campingen fanns det en fin badstrand, som passade både modiga personer, och personer som är lite mer blyga.

Campingen ligger lite långt bort från allt om man har husbil, men har man bil och husvagn finns det flera saker att göra runtomkring. Ullared ligger till exempel fem mil därifrån. Som tur är, så är varken jag eller Lelle ett dugg intresserade av att åka till Ullared, så det gjorde inget att vi kom med husbil.

Imorgon far vi vidare över bron till Danmark, så vi behöver inga nöjen idag.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s