2014-07-19, dag 24. Calles gränshandel och Tønder Camping i Danmark.

Igår fick vi veta att vi måste vara hemma lite tidigare än beräknat, eftersom Miranda var tvungen att skriva på ett papper för att bekräfta sin plats till skolan. Vi hade ingen lust att sträckköra, men det blev inte mycket tid över för att se på eventuella sevärdheter längs med vägen heller.

001 2014-07-19 001 Calles Süderlügum

Målet för dagen var att ta oss in i Danmark, via gränshandeln Calles i Süderlügum, som ligger längs med väg 5 på västra sidan av Tyskland, några kilometer från danska gränsen. Vi kom fram ganska sent, som tur var, för parkeringen hade bara plats för personbilar. På baksidan av affären hittade vi plats vid lastkajen. Egentligen fick man inte parkera där, men vad gör man? Det var ju lördag, så vi hoppades på att de inte skulle få några leveranser. Vi fick inga böter i alla fall.

Affären var väldigt liten, det fanns inte så mycket att välja på, men priserna var bra.

Eftersom klockan var så mycket åkte vi bara drygt en mil in i Danmark, till Tønder Camping.

002 2014-07-19 002 Tönder Camping

Campingen var väl inte den bästa vi har varit på, men inte den sämsta heller. Det fanns två små quick-stopplatser precis utanför campingen, men de var väldigt små. Inne på campingen hade de tre platser avsedda för husbilar, men de var alldeles för trånga för att vi skulle få plats.

Mannen i receptionen var ganska oengagerad, han hade inte så stor koll på vilka platser inne på campingen som var lediga, så vi fick parkera utanför och gå och titta själva. Det var lite svårt, eftersom vissa platser var upptagna fast ingen stod där för tillfället. Vi hittade några tomma platser, varav de första egentligen var upptagna, men ett av våra alternativ var ledigt, så den platsen tog vi.

Receptionistens oengagemang såg ut att gälla på hela campingen. Det var slitet och ovårdat, spindelnät och insekter i servicehuset, mycket brännässlor runt häckarna som avskärmade platserna, dåligt med information, trasiga lampor osv. Campingen skulle kunna ha varit riktigt fin, om någon hade brytt sig om att sköta om den.

Pris: 205 DKK för tre personer med el.

003 2014-07-19 006 Tönder Camping

Här har vi husbilsplatserna, alla tre. De var mycket små, och hade inte så bra underlag. Det såg ut som att hjulen skulle sjunka ner i jorden om man åkte ut där, vilket kan förklara att ingen hade ställt sig där.

004 2014-07-19 007 Tönder Camping

Efter mycket letande hittade vi en tömstation, som hade kombinerats med en biltvätt.

005 2014-07-19 010 Tönder Camping

Platserna var lite små, men det funkade om vi körde in extraljusen i häcken. Det blev till och med lite utrymme kvar. Förutom storleken, brännässlorna och ogräset var platserna helt ok. Jag tycker om när det är häckar eller träd runt platsen, så man får lite avskildhet.

006 2014-07-19 005 Tönder Camping

007 2014-07-19 008 Tönder Camping

Det fanns en hel del små gator runt campingen. De flesta var enkelriktade, för det gick inte att mötas på dem.

008 2014-07-19 009 Tönder Camping

009 2014-07-19 003 Tönder Camping

Utanför servicehuset var det mycket brännässlor precis vid vägen, så man kan inte kalla campingen för barnvänlig.

010 2014-07-19 004 Tönder Camping

Servicebyggnaden, som hade sett sina bästa dagar för länge sedan. Det gör mig inget att byggnaderna är slitna, men jag tycker inte om när det är skitigt. Hela taket var fullt av insekter, både döda och levande, och både i duschen och på toaletterna hängde det spindelnät från taket. Miranda vägrade att duscha.

Imorgon far vi vidare, då ska vi möta upp kompisarna (samma som vi mötte upp i början av semestern) på nästa camping, där de har bokat en plats åt oss. Det är den första platsbokningen som vi någonsin har gjort, tror jag.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s