2014-06-28, dag 3. Vikær Strand Camping, Danmark.

Vi drog vidare på vår resa söderut tidigt på morgonen. En fördel när man åker med husbil längs de större vägarna i Danmark är de stora rastplatserna. Vi stannade vid en sådan och tömde både toa och spillvatten. Mycket smidigt.

Utanför Odense såg vi en mycket otäck olycka på E20 i motsatt körfält. Det var en bil med husvagn som hade kört in i en långtradare. Bilen var bara skrot, likaså framänden av husvagnen. Eftersom jag har kameran i knät hela tiden tog jag kort på det också, som av en reflex, men de korten delar jag inte med mig av här. Det får räcka med en uppmaning om att ta det lugnt på vägarna, håll avstånd och hjälps åt att kolla efter faror på vägen. Kaffepauser är också bra när det är mycket trafik att koncentrera sig på och man kör långt.

Nog om det.

Eftersom danska campingar är lite svåra att hitta, vägangivelserna stämmer inte alltid med varken min kartbok eller den kartan som man får med i campingkatalogen, så tog jag mig tid att lära mig vår nya GPS. Det var en billig, men effektiv, sak. Till och med jag som inte gillar tekniska prylar kom överens med henne. Det är nämligen en hon. Kate, heter den trevliga rösten.

Jag programmerade in gatuadressen till Vikær Strand Camping, som ligger några mil söderut från Haderslev på Jyllands östkust. Jag ville ha lite omväxling från landsbygden, och eftersom campingen låg precis vid vattnet Lilla Bält, lät den som ett bra alternativ.

001 2014-06-28 004 Väg till campingen

Vägen som Kate valde till campingen visade sig vara väldigt smal i flera km. Som tur var fick vi inte så många möten. Vi fick sällskap av våra vänner senare på kvällen, deras GPS hade valt en bredare väg, så det finns en större väg också.

Enligt uppgift på campingens hemsida har de många stora platser, men det stämmer inte. Inte om man har husbil som är 9 meter, i alla fall. Folket i receptionen var mycket trevliga, vi fick gå och titta om vi fick plats. De gav oss en karta där de ringade in några olika förslag som de trodde skulle passa, så kunde vi bestämma oss sedan. Sagt och gjort, vi gick in och hittade en plats precis vid vattnet. Att man betalade extra för att stå vid vattnet var det ingen som sa något om förrän vi checkade ut.

Den här campingen var något dyrare än den förra. Här betalade vi först 75 Dkr/person, sedan 35 Dkr för ström, 41 Dkr för platsen, 40 Dkr för havsutsikten, och en avgift på 12.79 Dkr, totalt 353.79 Dkr.

002 2014-06-28 008 Vikaer Strand Camping

Lågvatten vid bilen. Platsen var inte bred, men den var åtminstone lång nog, och det var ju bra. Underlaget var flintasten och grus blandat med havssand, så vi fick sandstrand i bilen också. Det blev som en äkta spa-anläggning. Utsikten var fin över Lilla Bält.

003 2014-06-28 012 Vikaer Strand Camping

Det fanns plats för tre långa husbilar där vi ställde oss. Platsen framför oss lutade väldigt mycket, så det var ingen som ville stå där, verkade det som.

004 2014-06-28 030 Vikaer Strand Camping

På eftermiddagen / kvällen kom våra vänner förbi. De hade gått in i receptionen och frågat efter oss (jag hade sms:at vårt platsnummer) och fått vägbeskrivning till platsen bredvid. De hade full koll på vart vi var i receptionen, mycket bra, det får de pluspoäng för.

005 2014-06-28 023 Vikaer Strand Camping

Campingen är ganska stor, det är småvägar och häckar överallt, som delar av områdena. Häckarna gör att campingen känns mindre än vad den är, det kändes faktiskt riktigt mysigt, fastän det var stort.

006 2014-06-28 006 Vikaer Strand Camping

Många av platserna ligger utspridda längs med vattnet. Det såg ut att vara väldigt många långliggare där, tyvärr. Det gör det så svårt för oss som reser att få plats.

007 2014-06-28 013 Vikaer Strand Camping

008 2014-06-28 015 Vikaer Strand Camping

009 2014-06-28 026 Vikaer Strand Camping

Badet var mycket fint, och barnvänligt. Det fanns en liten sandvall som skärmade av och bildade en pöl med knädjupt vatten, där de minsta kunde bada.

010 2014-06-28 019 Vikaer Strand Camping

Huvudgatan förbi receptionen. Alla byggnader, både reception och servicehus, var i mycket bra skick, rent och fräscht. Duschen var gratis, men man fick hålla in vattenknappen hela tiden, annars slutade det rinna. Allt var bra uppmärkt, både campingplatser, toaletter och avfallshantering. Det fanns inga tvivel om hur man skulle gå till väga.

011 2014-06-28 020 Vikaer Strand Camping

Även lekplatsen var i gott skick och uppmärkt.

012 2014-06-28 024 Vikaer Strand Camping

Badet igen. Campingen hade även en egen liten hamn med båtslip, för dem som ville ha med sig sin egen båt. Det var tydligen bra fiske längs den kusten.

013 2014-06-28 050 Vikaer Strand Camping

Det fanns både maneter, musslor och fina snäckor att ta kort på längs stranden, så det gjorde jag givetvis.

014 2014-06-28 057 Vikaer Strand Camping

015 2014-06-28 063 Vikaer Strand Camping

016 2014-06-28 064 Vikaer Strand Camping

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s