Semesterplaner

Nu är planeringen inför sommarens resa igång.

Vi hade tänkt åka söderut via Danmark och Tyskland till Polen, för att se på Auschwitz, sedan till Sedlec utanför Kutna Hora i Tjeckien, där det finns en skelettkyrka som jag vill se, och därefter in i Österrike och över Grossglockner.

Jag blir mer och mer frustrerad över alla dessa regler som finns för betalvägar, i alla tre länderna. Enligt vissa forum kan man undvika vägarna och reglerna genom att välja mindre, icke tullpliktiga vägar, men vi kommer säkert att hitta något resmål längs vägen där vi måste upp på betalvägarna, om jag känner oss rätt.

Eftersom vi har en bil som väger mer än 3,5 ton, måste vi ha särskilda mätare för betalvägarna i både Polen, Tjeckien och Österrike, så mycket har jag kommit fram till. Det finns sidor med en massa information, men det verkar vara krångligt, och man vill ju göra rätt. Böter låter inte så kul att få på semestern. Det här vore något för de stora husbilstidningarna att skriva om, på ett enkelt och lättöverskådligt sätt.

Jag uppdaterar med den information jag får tag på, om jag hittar något bra.

Här är några länkar där man kan läsa mer:

Tjeckien: www.premid.cz.
Österrike: www.asfinag.at och www.go-maut.at
Polen: www.viatoll.pl

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s