Hemma efter en veckolång road-trip

Hemma igen, efter en alldeles för kort semestervecka. Jag har inte skrivit något här under resans gång, som vanligt, däremot har jag skrivit i min gamla hederliga dagbok, med vanligt papper och penna. Varje dag. Många foton har det också blivit. Jag kommer att uppdatera bloggen i dagboksform så fort jag hinner, så det är bara att bläddra neråt och läsa för den som är intresserad.

Den här resan hade vi Danmark som mål. Jag ville utforska de danska öarna lite mer. Redan innan vi hann åka över gränsen till Danmark ändrades planerna. Jag fick för mig att jag ville åka till Holland och se på tulpaner och väderkvarnar, och så fick det bli. Egentligen skulle vi ha kollat upp var i Holland det finns tulpanodlingar först, men det gjorde vi ju inte, så det blev en del letande innan vi hittade några blommor.

Under den här resan har jag återigen konstaterat att motorvägar är extremt tråkiga. I Sverige är det dessutom svårt att hitta bra rastplatser med både tankmöjligheter och stora parkeringar. I både Danmark, Tyskland och Holland finns det flera extremt stora platser (kallas Autohof i Tyskland) där man kan parkera husbilen ihop med långtradare på parkeringar med mycket yta, tanka och få lite enklare mat. På flera av dem finns dessutom servicestationer, där man kan tömma både toalett och gråvatten, fylla färskvatten med mera. Allt ligger precis i anslutning till motorvägen, en infart och en utfart. Inget krångel. I Sverige ligger de större rastplatserna ofta i anslutning till en större stad, med trånga rondeller, rödljus, shoppingcenter osv, som man inte alltid vill in och trängas vid med husbilen.

Jag har även konstaterat att holländare (i alla fall de vi mötte) är extremt trevliga och hjälpsamma. När de upptäckte att vi inte förstod språket växlade de direkt om till engelska, och försökte på det språket istället. Det vägrade de göra i Tyskland.

Bro-bizz var en mycket praktisk liten sak när man skulle över broarna vid Öresund och Stora Bält, jag trivs bättre med Bordatlas än med ADAC Stellplatzführer (ja, jag har båda två i bilen) och Autobahn är inte så mycket värre än svenska motorvägar, men inte så kul när det är köer.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s