Hemma

Idag kom vi hem igen, efter fyra veckor på resande fot. Med husbil, givetvis.

Vi hade 2,5 mål när vi åkte hemifrån. Det första var Nordkap, det andra var att följa med på valsafari, antingen från Stø eller Andenes, och sedan ville vi eventuellt se en glaciär, i så fall i Jostedalen. Det räcker med två eller tre mål för oss, vi hittar alltid nya mål längs vägen.

Vi såg Nordkap, vi såg en kaskelotval och lunnefåglar i Stø, vi fiskade torsk i Bud, vi såg glaciären Briksdalsbreen, en del av Jostedalsbreen. Dessutom hittade vi vägar som knappt var framkomliga, t ex turistvägen över Strynefjell. Vägen över Sognefjell var även den en upplevelse.

Vilket var roligast att se? Vilket gav mest intryck? Jag vet faktiskt inte. Det var nog själva resan i sig, kanske. Resan blir en del av målet.

Bloggen kommer att uppdateras med text och bild, dag för dag. Jag vill ju inte gärna skriva när vi inte är hemma, även om vi har folk som håller ett vakande öga på saker och ting känns det bättre så.

Min rekommendation är att den som vill läsa om resan bläddrar ner en bit, och börjar med dag 1. Annars finns ju alltid ”Från A till Ö”, högst upp på sidan, om man vill läsa om något speciellt.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s