Bordatlas 2013

Nu har jag beställt årets upplaga av Bordatlas. Jag har inte haft någon förut, men den ska vara bra om man vill campa i Europa, sägs det. Enligt uppgift innehåller den 5800 ställplatser i 32 länder. Den består av två delar, en del för Tyskland och en för övriga Europa, totalt 950 sidor. Boken är på tyska, men ska vara lätt att bläddra i ändå, oavsett om man kan språket eller inte.

Det som slog mig mest är prisskillnaden beroende på varifrån man beställer den. Den dyraste varianten jag hittade var på Caravan Club, där de ville ha 320 kr för den. Billigast var CDON.com, där den såldes för 199 kr. På CDON var det i och för sig en pocketutgåva, Caravan Club hade ingen uppgift om bokens utförande. Den kanske är inbunden? I vilket fall som helst beställde jag den billiga varianten. Varför betala mer än vad man behöver? Då campar jag hellre för pengarna.

I andra bokhandlar som jag hittade på nätet kostade den drygt 200 kr, så Caravan Club verkar ha tagit i ordentligt när de har satt priset på sin.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Ställplatser och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s