Ny husbil

Den 23/8 bytte vi bil. Inte för att vi var missnöjda med Euran, tvärtom, men det kändes som att det var dags. Den började ju trots allt få några år på nacken, så vi ville byta medan vi fortfarande kunde få något vettigt för den.

Av ren impuls och trötta på semestervädret åkte vi in på Husbilslandet utanför Kristinehamn på hemvägen från semestern. Vi skulle inte handla något, bara titta och höra vad vi kunde få för vår gamla trotjänare. Vi råkade hitta en bil vi ville ha, och blev erbjudna ett pris på Euran som nästan täckte lånet vi hade kvar, så det blev affär. 5000 kr förlorade vi på Euran, och det är väl bra, antar jag.

Den 23/8 hämtade vi vår Bürstner. En 07:a, tre år nyare än Euran, och mycket större. Det var inte meningen att det skulle bli en större bil, men nu råkade vi ju falla för den, så… 8,7 meter lång är den visst, enligt papperen.

Hittills trivs jag bra med den, det enda problemet är manöverpanelen. Min skoltyska är inte tillräckligt bra för att kunna läsa alla konstiga ord i den tyska instruktionsboken.

Bilen

Bilen

Bilen

Olivia var ju också tvungen att vara med när vi invigde den.

Bilen

Miranda och Lelle softar i vardagsrummet. Filtarna kostar 40 kr på Jysk, om någon tycker att de är snygga. De fyller sin funktion, i alla fall.

Bilen

Kortspel, vin, cider och läsk, för att fira den nya bilen.

Bilen

Bakåt. Längst bort är Lelles och min säng. Miranda sover i den nedfällbara sängen ovanför framsätena.

Bilen

Kök med ugn, grill och fyra plattor på spisen. Det är riktig lyx.

Bilen

Sängen.

Bilen

Och där sitter ju manöverpanelen. Tysk instruktionsbok medföljer, för att göra det hela mer intressant.

Bilen

Toa. Med toapappershållare till och med. Eller kattleksak, beroende på hur man ser det.

Bilen

Duschen som har blivit Olivias rum.

Bilen

Olivia fick en ny koja. Placeringen på instrumentbrädan dög första kvällen när hon ville ha uppsikt och kontroll på allt nytt. Nu är sängen flyttad ner under soffan.

2012-08-23

När vi åkte från Husbilslandet fick vi den här ryggsäcken.

2012-08-23

Ryggsäckens innehåll: kex, olika sorters ost, smör, vin, vatten, oliver, jordnötter med mera. Det var en trevlig överraskning.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s