Semester dag 27, Klarälven, Husbilslandet och hem

Jag ville ju se Klarälven. Sagt och gjort, vi åkte dit.

2012-08-08

Vi följde väg 45 genom regnet upp till Stöllet. Där fanns det några fina campingar precis vid älven, men eftersom det spöregnade och fortfarande var tidigt på dagen åkte vi vidare söderut igen, längs med Klarälven.

Det var vackert längs med älven, men det märktes på vattnet att det har regnat så mycket.

2012-08-08

2012-08-08

2012-08-08

2012-08-08

När vi såg vattenmängderna, och eftersom det bara fortsatte ösa ner regn, bestämde vi oss för att avsluta resan och åka hem. Vi hade ju trots allt stått ut med 26 dagars regn redan. Vi hade sol en enda hel dag på hela resan.

2012-08-08

På Klarälvsgrillen i Ekshärad åt vi pizza. Den var skapligt bra. Vi har ätit bättre, men vi har även ätit sämre. Det tog förhållandevis lång tid att få maten, med tanke på att det inte var så många andra där.

Från Ekshärad åkte vi till Husbilslandet utanför Kristinehamn. Inte för att vi hade tänkt byta bil nu, vi var mest nyfikna på vad som fanns och eventuellt vad vi skulle kunna få för våran Eura Mobil.

Sådana utflykter är livsfarliga. Jag är rätt så envis när det gäller vad jag vill ha, finns inte det jag vill ha så är jag inte intresserad, helt enkelt. Lelle däremot blir som ett barn på julafton och hittar massor av bilar. Den här gången råkade jag hitta det jag ville ha…

Försäljaren var trevlig. Vi kom dit sent, ca 30 minuter före stängningstid, men det var inga problem. Han skulle ändå vara kvar, så vi fick gå runt och titta i lugn och ro. När vi hittade bilen vi var intresserade av, hade klockan passerat stängning redan, men inte heller det var några problem. Det var bara att provköra ändå.

Vi fick ett preliminärt pris för Euran, skrev preliminära papper, klämde och kände lite till, och åkte hem som preliminära ägare av en ny bil, en Bürstner. Så kan det gå.

Jag började sakna Euran redan på hemvägen, men det går väl förhoppningsvis över. Det var ju den första husbilen vi hade, och den har varit med på många roliga resor, och fungerat otroligt bra hela tiden.

2012-08-08

2012-08-08

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Mat och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s