Vi lämnade Mickelsmads Camping och Öland. Vi var trötta på allt regn, som kom från och till på Öland också.
Vi åkte västerut in mot landet. Jag har, i mitt tycke, Sveriges bästa kartbok, KAK Classic Bilatlas. I den hittade vi sevärdheten Kvilleken, som vi blev nyfikna på.
Kvilleken ligger mitt ute i ingenstans, i skogen i närheten av Södra Vi, i Vimmerby kommun. Enligt uppgift är det Sveriges största och äldsta träd. Eken är 1000 år gammal och har en omkrets på 13 meter.
Vägen var inte så bra, sista biten var det en smal, gropig grusväg. Skyltningen var inte den bästa heller, men det funkade att hitta dit. Det fanns en relativt stor parkering, men den var lite trång när vi kom dit, eftersom några tyskar campade på den. För att ta sig fram till själva trädet fick man gå ca 200 meter, på en bra iordninggjord stig.
När vi hade tittat klart på eken åkte vi tillbaka på småvägarna och hamnade till slut i Hult, i Eksjö kommun. Där checkade vi in på Movänta camping.
Campingen har 79 platser, varav 74 med el. Den ligger fint precis vid Försjön, några kilometer från stora vägen.
Tjejen i receptionen var trevlig. Hon erbjöd oss att gå runt och titta innan vi checkade in, men på grund av spöregnet bad vi henne ge oss en plats nära servicehuset i stället. Som synes på bilden hamnade vi väldigt nära, precis som hon sa att det skulle vara. Hon sa även att det gick bra att byta plats i efterhand om man inte var nöjd. Vi tyckte att platsen var ok för en natt.
Priset var 235 kr/dygn med el 2012.
De flesta platserna är väldigt små och trånga. Det fanns några större platser till campare, resten av de få stora platserna var upptagna av säsongsboende på campingen. Många platser hade ojämn mark.
Det finns en liten restaurang och en kiosk som har det viktigaste. Det går att hyra roddbåt eller kanot på campingen.
Servicehuset var fräscht i sig, det regnade ju hela tiden så det var lite gräs på golvet, men de höll efter så gott det gick med städningen. Däremot upptäckte jag när jag diskade att det läckte in vatten genom taket i köket. Vattnet rann ner på lysrören, och sedan ner på golvet. Jag pratade med en annan campinggäst som sa att det var tillsagt, och att det skulle lagas senare. Nu är inte jag någon elspecialist, men el och vatten ihop? Inte bra.
Sopsortering? Ja, extrem sortering. Alla soptunnor var märkta ordentligt. En i personalen gick till och med och öppnade alla soppåsar som folk hade slängt och kollade så det var rätt sorterat, sedan la hon allt i prydliga högar och sorterade igen. Jösses. Vi satt och tittade på i ett par timmar. Inte vågade vi kasta våran soppåse heller, så vi väntade med det tills precis innan vi åkte.
På den här gräsplanen skulle det få plats 5 eller 6 ekipage till.
Utsikt från restaurangen. Nere vid badplatsen fanns det ett hyfsat stort lekområde.
Restaurang, reception och servicehus.