Semester dag 23, Färjestaden, kamelridning och Lammet och Grisen

2012-08-04

Lördagen började med en shoppingtur i Ölands köpstad, Färjestaden. I brist på annan parkeringsplats gjorde vi som flera andra, vi parkerade fel och hoppades på att undvika böter. Ett sådant stort köpcenter som lever mycket på turister borde ju kunna ha lite större parkeringsrutor för husbilar och husvagnar, tycker jag, men vi hittade inga sådana platser.

2012-08-04

Miranda fick syn på en skylt om kamelridning före Löttorp, och så fick det bli. Det kostade 50 kr/person i entré, och 50 kr till om man ville rida. Parkeringsplatsen var mycket liten, men det gick bra efter lite knixande.

2012-08-04

2012-08-04

2012-08-04

2012-08-04

2012-08-04

2012-08-04

På kamelfarmen fanns det en del andra djur att titta på också, bland annat de här getterna.

2012-08-04

Marsvin fanns det också. Dessutom fanns det kaniner och grisar som man fick klappa.

2012-08-04

På eftermiddagen åkte vi till Lammet och Grisen utanför Löttorp. De hade byggt ut sedan vi var där sist 2010, det såg bättre ut inomhus nu, men lite tråkigare utomhus. Jag tyckte om uteplatserna som de hade 2010.

2012-08-04

Vid Lammet och Grisen finns det en ställplats där matgäster får stå gratis en natt. Både husbilar och husvagnar får stå där. Det här är den ena delen, som var full när vi kom. Här finns det inga regler om avstånd mellan ekipagen, alla står mycket tätt inpå varandra.

2012-08-04

Den andra delen av ställplatsen. Den här delen var också full när vi kom, fastän vi var tidigt ute. Han som har husvagnen direkt till vänster om den lilla vägen ner till platsen startade en räddningsaktion, han och några andra flyttade bilar, pusslade, flyttade igen, och till slut fick vi också plats. Ett stort tack till alla inblandade.

Folk som kom efter oss hade inte samma tur, de som hade tält klämde in sig mellan olika bilar, de med husbil eller husvagn fick parkera på vägen utanför området. Det var så fullt som det kan bli.

2012-08-04

Lite dryck innan maten på takterrassen. Om man har bokat bord till en viss tid är det den tiden som gäller, om man kommer 10 minuter för tidigt får man helt enkelt vänta.

2012-08-04

Miranda mitt i maten. På Lammet och Grisen tar de betalt efter antal fyllda år på tonåringar. Miranda som är 13 år åt för 182 kr.

2012-08-04

Jag och Lelle åt för 315 kr/person. I det priset ingår ingen dryck, men man får äta så mycket man vill.

2012-08-04

Kockarna in action. De här kockarna vet hur man skär kött. Det finns två alternativ: antingen pekar man på det kött man vill ha, eller så ber man kockarna välja ut vad de tycker att man ska ha.

Till köttet finns det en mängd tillbehör. Det finns potatis i olika varianter, grönsaker, varma och kalla såser, gelé, inlagda saker, olika sorters bröd med mera med mera. Om barnen inte vill ha kött finns det en barnavdelning med köttbullar och prinskorv.

Jag försökte mig på att beställa lite olika drinkar efter maten. Det var ingen bra idé, för drinkar var de värdelösa på att blanda. Till och med de speciella drinkarna som stod på menyn lyckades de göra fel på. Sist vi var där 2010 var det annat folk i baren, de var väldigt bra på drinkar, de som var där i år var bedrövliga.

2012-08-04

Detta är mycket bra. En sådan här låg det på varje bord. På ena sidan fanns en allergiförteckning över de varma tillbehören, på andra sidan fanns de kalla.

2012-08-04

Eftersom vi hade bokat bord på sista sittningen fick vi höra på två trubadurer som lyckades slakta det mesta. De var inte helt värdelösa, men inte långt därifrån.

2012-08-04

Som tur var hade de den här killen med sig som gästartist. Vilken röst han hade, han lyfte hela föreställningen.

Besöket 2010 kan du läsa om här.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Mat, Sevärdheter, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s