Semester dag 21, Öland, Alvaret, Ölands Camping & Resort, Mörbylånga

På vår jakt efter bättre väder gick dagens resa till Öland.

2012-08-02

Det blåste en hel del när vi åkte över bron, men det gick bra ändå.

Vi åkte mot Stenåsa Camping på Ölands ostkust först. Vi var där på vår påsksemester, och tyckte mycket om campingen. Väl där visade det sig att många andra också tycker om den, för det såg väldigt fullt ut.

För att komma till Stenåsa passerade vi Alvaret, en vacker och karg miljö.

2012-08-02

Det finns mest gräs, stenmurar och mer gräs på Alvaret, men man kan se någon liten buske här och där också.

2012-08-02

Alvaret är vackert med det karga landskapet.

Eftersom det var fullt på Stenåsa Camping åkte vi tvärs över ön till Ölands Camping & Resort i Mörbylånga i stället. Där fanns det mycket plats. Campingen i sig ser lite tråkig ut. Det är en avlång gräsplan med lite buskar och små träd, men den ligger fint precis vid vattnet. Badstranden är inte en av de bättre på Öland, men den funkar.

Campingvärdinnan var mycket trevlig och servicen var bra.

Servicehuset var nyligen upprustat. Det fanns många toaletter och gratis dusch. Det enda som gick att anmärka på var att man hängde av sig kläderna inne i duschbåset, så det stänkte vatten på dem när man duschade. Ett draperi mellan kläderna och duschen hade inte varit fel. I övrigt var allt mycket bra.

Det kostade 280 kr/dygn med el att campa där.

2012-08-02

Så här mycket plats fanns det när vi kom strax efter kl 17.00. Jag förstår inte varför det var så folktomt, för det är absolut inget fel på campingen.

2012-08-02

Strandpromenaden. Om man följde stigen runt udden så kom man fram till Mörbylånga centrum. Det tog ca 10 minuter att gå i normal takt.

2012-08-02

2012-08-02

2012-08-02

Husen som skymtar i bakgrunden hör till Mörbylångas villaområde. Det var inte alls långt att gå genom villaområdet till centrum, där det finns mataffärer och någon liten restaurang.

2012-08-02

Badstranden var i minsta laget. Det kan kanske vara därför det var så folktomt på campingen. Det ligger campingar med väldigt bra stränder (och högre priser) inte långt därifrån.

2012-08-02

2012-08-02

Mörbylångas småbåtshamn kommer man till om man följer stigen från campingen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Semester dag 21, Öland, Alvaret, Ölands Camping & Resort, Mörbylånga

  1. Pingback: Semester dag 22, Mörbylånga | Helens resor

  2. Pingback: Semester dag 22, Mörbylånga | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s