Semester dag 19, Skuleberget, Höga Kusten, Vivstavarsvstjärns Camping

Vi hade strålande sol när vi fortsatte söderut på E4. En av få dagar på semestern som började med sol.

2012-07-31

Första stoppet för dagen var Hörnefors vägkrog, där vi åt lunch. Krogen ligger mellan Umeå och Nordmaling, precis längs med E4. Det fanns en stor parkering där, med flera långtradare. När vi kom in förstog vi varför. Servicen var otroligt bra. Man fick massor av mat på tallriken, gratis påfyllning av dryck, gratis kaffe. Dessutom gick det fort att få det vi hade beställt. Priset var också bra, 70 kr för en dagens rätt, och då ingick allt.

2012-07-31

Bräckt skinka med potatis. Onyttigt men gott. Det var så mycket mat så jag orkade knappt få i mig hälften.

2012-07-31

På väg söderut gjorde vi ett stopp för att se på Skuleberget. Det gick guidade turer upp på berget för den som ville klättra, både enklare och svårare turer fanns det att välja på.  För den som inte orkar klättra finns det en linbana till toppen. Parkeringen är stor, så det var inga problem att få plats med husbilen.

2012-07-31

Kungsgrottan i Skuleberget. Grottan ligger ca 50 meter under toppen. Den är 9 meter djup och 5 meter bred. Grottan fungerade som boplats på stenåldern. Då låg den precis vid havsstranden.

2012-07-31

Färden gick vidare längs med Höga Kusten. Det finns egentligen inte så mycket kust att se längs med E4:an, så jag förstår inte riktigt varför det fortfarande anses som vackert. Vill man se kust måste man åka bort från E4 och leta sig ut på småvägarna.

2012-07-31

En liten del av en fjärd vid Höga Kusten.

2012-07-31

Om man åker längs E4 ser vägen längs Höga Kusten ut så här större delen av tiden. Visst finns det vackra delar, men enligt min menig är det överreklamerat. Längs de sträckor där det finns vatten har det växt upp så mycket sly och små träd, så där ser man inte vattnet i alla fall.

2012-07-31

Utsikt från Höga Kusten-bron. Visst är det en förhållandevis lång och hög bro, men jag är inte så imponerad. Varken utsikten eller bron gav mig någon wow-känsla.

2012-07-31

I Timrå hittade vi kvällens camping. Vivstavarvstjärns camping hette den. Själva campingområdet var fint, det var lite blandskog varvat med gräsplättar att stå på. Enligt katalogen har den 55 platser, det tycker jag är alldeles lagom stort.

Campingvärden var trevlig, men lite annorlunda. Han hade ett lite eget sätt. En fördel var att han personligen tog emot anländande gäster och följde med och visade servicehus, toa, dusch, kök osv.

Servicehuset behövde en upprustning. Det såg fräscht ut, men under ytan fanns det en del fel. Ett exempel är att när någon i en dusch stängde av sitt vatten, blev vattnet skållhett i duschen bredvid. Dessutom var det en hel del insekter och kryp där inne. Temperaturen var mycket varierande hela tiden. Det kostade 5 kr att duscha i 7 minuter.

Campingens största nackdel är att den ligger inklämd i ett V som bildas av E4 och en järnväg. Man hörde bilar och tunga tradare hela natten, och med jämna mellanrum kom tåget farande förbi.

Det kostade 220 kr/dygn med el att campa där 2012.

2012-07-31

2012-07-31

2012-07-31

Utsikt från bilen, mot E4. Det vita som syns till höger i bild är en tradare som far förbi i 100 km/h. Det var väldigt störande. Om campingen investerade i en ljudvall av något slag skulle den vara mycket bättre.

2012-07-31

Precis bredvid campingen fanns det en liten badplats med bryggor och ganska varmt vatten. Det var riktigt mysigt.

2012-07-31

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Mat, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s