Semester dag 11, Saltstraumen

Vi vaknade med regn igen, när vi skulle fara vidare söderut på E6.

2012-07-23

E6 söder om Narvik bjuder på mycket skiftande natur, allt från kalfjäll till tunnlar under fjordarna.

2012-07-23

Den här stora rastplatsen hittade vi längs E6 några mil söder om Skjomnes, där vi övernattade natten till idag. Det var folk som hade övernattat på den här rastplatsen också. Vyerna runt rastplatsen var underbara, det var mer fjällnatur än i Skjomnes.

2012-07-23

Mellan Skarberget och Bognes måste man ta färjan över fjorden. För oss som har en husbil på 7 meter, och var två vuxna och en ungdom, kostade det 270 Nkr. Resan över tar 20 minuter i skapligt väder. Det finns en cafeteria på färjan.

2012-07-23

Regnet fortsatte att ösa ner, men man såg ändå en hel del fina berg.

2012-07-23

Mellan Skjomnes och Fauske, längs med E6:an, räknade Miranda till drygt 20 tunnlar som vi åkte igenom, den längsta 4,5 km. Det var fler, men hon tappade räkningen. Som tur var behövde vi inte betala bompeng i någon av dem.

2012-07-23

På eftermiddagen kom vi fram till Saltstraumen, söder om Bodø. Vi trotsade regnet och gick från campingen över bron och tillbaka. Kortet ovan är taget mitt uppe på bron. Om vädret är fint kan man se Bodø långt bort i horisonten.

2012-07-23

Det passerar en del stora båtar under bron. Den lilla röda båten hade två dykare i vattnet (dykutrustning går att hyra bredvid Saltstraumen Pluscamp), som fick skynda sig åt sidan.

2012-07-23

Saltstraumen Pluscamp är trång och tråkig. Den är mer som en parkeringsplats än en camping. Man står väldigt tätt, vid infarten sitter det en informationstavla som visar både hur nära och hur långt ifrån varandra man får stå.

De flesta platserna har grusunderlag. På ena halvan av campingen finns en smal grässträng, men då står man bredvid vägen som leder till en Joker-affär precis bredvid campingen. Det finns en gräsplan på andra halvan av campingen, men den är både trång och delvis ockuperad av säsongscampare.

2012-07-23

Servicehuset är rent och fräscht. Duscharna är gratis. En liten nackdel är att det inte finns så många duschar i förhållande till antalet människor, och att duscharna är i små rum med toalett och dusch i samma. Det kan ju bli lite jobbigt att vänta på någon som duschar om man är riktigt nödig. Det är i och för sig en fördel också, man tar sitt lilla rum och kan använda både toa, handfat och dusch. I ett par av rummen är det dubbla duschar.

De som jobbar i receptionen är helt ok, och försöker svara på de frågor som man kan ha om malströmmen, fiske, campingen osv.

Priset för en natt med el var 230 Nkr.

2012-07-23

Vi hittade en plats med gräs, det är våran bil som har den blå markisen borta vid flaggorna. Det var en del trafik fram och tillbaka till mataffären på dagen, men på kvällen blev det lugnt.

Förra årets besök i Saltstraumen hittar du här.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Fricamping, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Semester dag 11, Saltstraumen

  1. Pingback: Saltstraumen, Norge | Helens resor

  2. Pingback: Semester dag 12, Saltstraumen | Helens resor

  3. Pingback: Saltstraumen, Norge | Helens Betraktelser

  4. Pingback: Semester dag 12, Saltstraumen | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s