Semester dag 10, Lofoten, Narvik och Skjomnes

Idag lämnade vi Lofoten. Dagens resa var dryg, lagom när man har fått upp farten kommer man till en by där det är 40 eller 50 km/h som gäller, kändes det som. Vi skulle stanna och köpa mjölk, men eftersom det var söndag var de flesta affärerna stängda. I Norge är det bara de större affärerna som har öppet på söndagar, och det finns inte så många sådana på Lofoten.

Nästa gång vi är i krokarna vill jag åka norrut bland öarna i stället, till Andøya och Andenes. Där kan man åka på valsafari och se på lunnefåglar, bland annat. Lelle vet inte om det än, jag är rädd att han blir smått galen då.

2012-07-22

Vi hade äkta semesterväder när vi började åka.

2012-07-22

Vy från en av rastplatserna på Lofoten. Solen hade kommit fram igen också, vädret växlar väldigt fort där uppe.

2012-07-22

Sådär, det var sista bilden från Lofoten för i år.

2012-07-22

Strax norr om Narvik svängde vi av från E10 och for söderut på E6. Man tycker ju att en europaväg som förbinder landets norra och södra del borde vara hyfsat bred och i gott skick, men så här långt norrut är vägen bedrövlig. Den är farbar, men inget mer. Narvik är i alla fall en charmig, lite halvstor stad. En pizzeria har de också.

2012-07-22

Mera Narvik.

2012-07-22

Någon mil söder om Narvik, längs E6, ligger rastplatsen Skjomnes, där vi övernattade. Det finns ett minnesmärke från 2:a världskriget där, rest av norrmännen till dem som stupade när de slogs om kontrollen över Narvik. Minnet är rest som ett tack till England och Polen, som hjälpte till extra mycket.

2012-07-22

Någon hade pyntat den polska delen av minnesmärket.

Eftersom vi hade fått veta att det faktiskt är tillåtet att fricampa i Norge, passade vi på att övernatta på rastplatsen. Vi var totalt 8 ekipage som stannade över natten, av blandad härkomst. Det var norrmän, en svensk till, och givetvis holländare och tyskar.

På kvällen var det en hel del trafik på vägen, men det lugnade ner sig på natten.

2012-07-22

2012-07-22

2012-07-22

2012-07-22

2012-07-22

Lelle passade på att fiska gratis i fjorden, men utan resultat, tyvärr.

2012-07-22

Skjomnesbron, som man åker över om man åker vidare söderut på E6.

2012-07-22

2012-07-22

2012-07-22

Ett snöigt fjäll såg vi också från rastplatsen, när molnen gled isär lite.

2012-07-22

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Fricamping, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s