Semester dag 6, Kukkolaforsen

Vi stannade kvar i Kukkolaforsen och provade att fiska sik på traditionellt sätt, med en sex meter lång håv som man förde strax ovanför botten. Det såg väldigt enkelt ut, men det var det inte. Det var väldigt tungt att hålla i håven och följa med forsen, samtidigt som man skulle undvika stenarna på botten.

Priset för hyra av håv och fiske i en timme var 340 kr. Campingvärden var med oss i början för att lära oss tekniken. Campingen finns att läsa mer om i föregående inlägg.

2012-07-18

2012-07-18

Miranda provade också. Det var lite otäckt tyckte jag, även om hon hade flytväst.

2012-07-18

Jag kämpar med strömmen. Vi fick ingen fisk, men det var kul att prova.

Sikhåvningen var väldigt reglerad. Varje familj / släkt hade sin egen plats där de fick bygga sin brygga. Om någons brygga gick sönder och förstörde nästa brygga längre ner i forsen, var släkten som ägde bryggan tvungna att ersätta de andra för förlorat virke, arbete och förluster för att de inte kunde fiska. Släkten som ägde campingen hade en brygga som vi fick fiska från.

2012-07-18

När vi hade fiskat klart gick vi till fiskemuséumet bredvid campingen, för att läsa om vad vi hade hållit på med.

2012-07-18

På campingområdet finns det en liten grill, som passade bra för oss. Vi ville ha något enklare än det som serverades i restaurangen. Jag tog den sista renkebaben, som var liten men god. Lelle och Miranda fick nöja sig med hamburgare, som också var bra.

2012-07-18

Jag visste inte att ”Ölets dag” fanns, men så är det tydligen. På campingen firade de dagen med en mindre ölprovning. För 99 kr fick man prova 4 olika ölsorter från Tjeckien; Bernard Amber, Bernard Celebration, Bernard Dark och Bernard Premium. Det var riktigt trevligt.

2012-07-18

Miranda firade ”Ölets dag” med en alkoholfri drink, som hon tyckte smakade bra. Jag tyckte att priset var bra, samma som för en vanlig läsk.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Mat, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Semester dag 6, Kukkolaforsen

  1. Pingback: Semester dag 5, Haparanda och Kukkolaforsen | Helens resor

  2. Pingback: 2013-07-16, dag 5. Frasses i Öjebyn, Camping vid Kukkolaforsen. | Helens resor

  3. Pingback: 2013-07-16, dag 5. Frasses i Öjebyn, Camping vid Kukkolaforsen. | Helens Betraktelser

  4. Pingback: Semester dag 5, Haparanda och Kukkolaforsen | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s