Rastplats utanför Vilhelmina

Ibland gäller det att inte vara rädd, om man ska hitta fina övernattningsplatser.

Några mil norr om Vilhelmina, längs väg 45, finns det en rastplatsskylt som pekar åt höger (om man kommer från Vilhelmina). Efter ungefär en mil på en smal grusväg funderade vi allvarligt på att vända, problemet var vart 17 vi skulle kunna göra det med en 7 meter lång husbil. Det var bara att fortsätta.

Efter ytterligare några kilometer kom vi fram till en underbart vacker plats vid Våjmån. Där vi hamnade påminner ån mer om en lite forsande, ganska bred och grund älv. Det fanns ett par flugfiskare där, som fiskade efter harr och öring. Det skulle finnas gott om fisk där, sa fiskekortskontrollanten som vi pratade med när han gjorde sin kvällsvända. Vi fiskade inte, eftersom vi inte hade kort. Fiskekort köpte man i Vilhelmina eller Storuman.

På kvällen anföll både myggen och knotten i stora flockar, men det var det helt klart värt.

Detta är gratis camping på bästa sätt. Helt tyst, bara vattnet som forsade och vinden som ven i träden. Och surret från myggorna förståss. Underbart.

2011-07-16

2011-07-16

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s