Färja i Norge

Åker man bil i Norge är sannolikheten stor att man hamnar på en färja, särskilt om man åker längs med kusten.

Priserna är mycket varierande. Om man vill åka mellan Svolvaer på Lofoten och Skutvik på fastlandet, kostade det 1300 Nok år 2011, för en husbil över 7 meter med två personer. Tar man bilen runt fjordarna blir det en resa på 63 mil.

Vi har åkt en del färjor i Norge, och det har alltid gått bra. Norrmännen är så vana vid det så allt flyter på smidigt.

Bilderna nedan är tagna på en färja som är en del av E6, mellan Skarberget och Bognes, strax söder om Narvik. 2011 kostade det 250 Nok för två personer och husbilen.

Just den här färjeturen har en speciell betydelse för mig. I cafeterian hade de en tv som visade reklam för olika smörgåsar som de sålde ombord. När vi satt och åt rullade en stor textremsa över tv-rutan, med ett viktigt meddelande: ”Oslo bombat, terroristattentat, regeringen gömd på hemlig ort, Oslo evakueras, minst 100 barn döda”. Det var alldeles tyst på färjan, alla satt och tittade på varandra med öppna munnar, där man såg resterna av halvtuggade smörgåsar.

Det var det första vi hörde om Anders Behring Breivik, som dödade över 70 personer i Oslo och på Utöya. Men det visste vi inte då. Textremsan på båtens tv-skärm sa att det möjligtvis kunde vara islamiska terrorister…

2011-07-22

2011-07-22

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Färja i Norge

  1. Pingback: Ness Camping, Norge | Helens resor

  2. Pingback: Ness Camping, Norge | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s