Lammet och Grisen, Öland

Lammet och Grisen, som ligger strax utanför Löttorp på norra Öland, kan verkligen rekommenderas.

Priset kanske avskräcker några, 320 kr / person kostar det, och då ingår inte eventuell dryck. Med tanke på vad man får för pengarna är det värt vartenda öre.

Om man kommer med husbil eller husvagn finns det en stor gräsplan där man får campa gratis i ett dygn. Det finns ingen toalett eller dusch, det är bara övernattningsparkering som gäller. Däremot har man toaletter på utsidan av restaurangen en liten bit bort, som man får använda.

Vi hade bokat bord till sista sittningen. Framme vid entrén betalade vi och blev hämtade av en bordsvärd, som visade oss till vårt bord. Det fanns flera långbord, med bänkar med markerade platser. Bordsvärden stannade vid vårt bord hela kvällen, och servade alla som satt där.

Mat hämtar man själv. Det fanns ett tillbehörsrum, med potatis, en mängd såser och röror, grönsaker och diverse annat. Kött fick man hämta vid grillen, där de hade helstekt lamm eller gris att välja på. Det var bara att peka på den bit man ville ha, eller be kocken välja ut något. Det fanns dessutom ett barnrum med köttbullar, korv med mera.

När maten var slut på tallriken fick man en ny, så det blev ett frosseri utan dess like. En fördel med sista sittningen var att vi inte hade någon tid att passa innan nästa omgång matgäster skulle in.

På kvällen var det ett skapligt bra band som spelade.

2010-08-05

2010-08-05

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Mat, Sevärdheter, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lammet och Grisen, Öland

  1. Pingback: Semester dag 23, Färjestaden, kamelridning och Lammet och Grisen | Helens resor

  2. Pingback: Semester dag 23, Färjestaden, kamelridning och Lammet och Grisen | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s