Lom, Gudbrandsdalen, Norge

Gudbrandsdalen i Norge bjuder på en underbart vacker natur, precis som så många andra platser i Norge. Höga berg och djupa dalgångar, och älvar och fjordar med kristallklart, grönt vatten.

I närheten av byn Lom finns det flera små campingar, med väldigt varierande priser, så det bästa är att åka in och fråga vad man får för pengarna. De flesta tar betalt separat för husbilen / husvagnen och antalet personer som följer med.

Lom, 2009-07-20

Den här campingen hittade vi en bit utanför Lom, på vägen mot Geiranger. Den kostade 130 kr/dygn med el för oss två (år 2009). Campingen bredvid kostade 240 kr utan el, och den såg inte alls mycket bättre ut. Servicehuset var rent och fräscht, men varmvattnet tog slut om det var många som duschade. Det fanns inga uppmärkta platser, man ställde sig helt enkelt så långt från elstolpen som kabeln räckte. Runt campingen fanns det fina stigar att promenera på.

Lom, 2009-07-21

Vy från campingen. Vädret var inte det bästa.

Lom, 2009-07-21

Vy från campingen.

Lom, 2009-07-21

Den här forsen delade staden Lom i två delar. Lom var en mycket fin liten by. Det fanns en mataffär, systembolag, fiske- och naturbutiker, souvenirbutiker och lite annat smått och gott. Det fanns även en restaurang med hutlösa priser.

Lom, 2009-07-21

Detaljer från den vackra stavkyrkan i Lom.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Sevärdheter och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s