Lummelundagrottan

Lummelundagrottan på Gotland är väl värd ett besök om man ändå är på ön. Det är bäst att passa på en solig dag, när de flesta andra är på stranden, i alla fall om man vill undvika köer. Vi valde en dag med spöregn.

Det fanns bra parkeringar, men eftersom det var så mycket folk blev det trångt med husbilen ändå. Vi köade i regnet i ca 1,5 timme för att få köpa biljetter, sedan fick vi vänta ytterligare en timme för att komma in i grottan. Den sista timmen hade vi ett givet klockslag för när vi skulle påbörja våran tur, så vi passade på att besöka utställningshallen under tiden. Utställningen var välgjord och intressant.

Den delen av grottan som de flesta besöker är turistanpassad, med gjutna gångbanor, lite lampor och staket. Det var ändå intressant att se grottan. Att vi hade en mycket skicklig guide gjorde upplevelsen ännu bättre. 2010 betalade vi 240 kr / vuxen och 70 kr för Miranda, som var 11 år då.

Den som är lite modigare kan boka in ett grottäventyr, där man får utforska de inre delarna av grottan.

Lummelundagrottan, 2010-07-29

Lummelundagrottan, 2010-07-29

Lummelundagrottan, 2010-07-29

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Sevärdheter och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s