Treriksröset

Det finns två sätt att ta sig till Treriksröset, antingen via båt eller till fots över fjället, en promenad på nästan en mil, enkel väg. Vi valde båten.

Från båten till själva röset är det tre kilometer att gå. Stigen är ganska bra, men på en del ställen är det spångar över myrmark som gäller. Man har inte så mycket tid på sig om man vill hinna med båten tillbaka, drygt två timmar har man att förfoga över, vilket är alldeles för lite.

Längs vägen ser man många vackra vyer. Och de största myggor som jag har sett. Själva röset är egentligen inte så mycket att se, men det är ändå värt att ta sig dit, mest på grund av känslan att man faktiskt har varit där, och att man har vandrat runt i både Sverige, Norge och Finland på samma gång.

Närmaste camping är Kilpisjärvi camping.

Treriksröset, 2008-07-17

Treriksröset, båten Malla, 2008-07-17

På väg till Treriksröset, 2008-07-17

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Sevärdheter och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Treriksröset

  1. Pingback: Semester dag 5, Haparanda och Kukkolaforsen | Helens resor

  2. Pingback: Semester dag 5, Haparanda och Kukkolaforsen | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s