Arvidsjaur, övernattning

Utanför Arvidsjaur finns det flera bra platser att stå på om man vill campa gratis. Flera av platserna används av andra campare, så det är accepterat att man står där. Ingen risk att bli bortkörd, alltså.

Den första platsen jag kan tipsa om ligger ca 7 km norr om Arvidsjaur, längs väg 45. Man kör över en lite större bro över en älv, och så ser man platsen på vänster sida om vägen. Antingen campar man längst ute vid vägen, det är det flera som gör, eller så fortsätter man på en dålig grusväg läns med älven en bit längre in, om man vill stå ifred. Längre in längs vägen finns det flera små platser. Är man osäker så är det bara att ta en liten promenad, längre än så är det inte. Sist vi var där låg det ett läger med polska bärplockare längst in på vägen.

Det andra stället jag tipsar om är svårare att hitta. Man åker samma väg som till det första stället, men svänger vänster före bron istället. Efter det är det grusväg en bra bit in i skogen, innan man kommer fram till en sjö där det går att övernatta. Det här andra stället är mycket finare och mer undanskymt än det första, men det är lätt att missa grusvägen.

Arvidsjaur plats 1, 2008-07-18

Arvidsjaur plats 1, 2009-07-26

Arvidsjaur plats 2, 2008-07-19

Arvidsjaur plats 2, 2008-07-19

Arvidsjaur plats 2, 2008-07-19

Arvidsjaur plats 2, 2008-07-19

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s