Sävenfors

Sävenfors, som ligger i skogarna några mil från Hällefors. är en plats som vi brukar besöka både när vi vill fiska ädelfisk, och när vi bara vill ta det lugnt. När vi inte vill fiska försöker vi undvika platserna vid fiskesjöarna, för att inte ta platserna från dem som ska fiska. Det finns flera bra platser att stå på där det inte är ädelfiske. En av mina favoriter är den här, precis bredvid grusvägen i och för sig, men det är inte så mycket trafik där.

Det finns en plan att stå på, som är lagom åt två bilar om man kommer samtidigt och kan planera lite.

Platsen är precis bredvid en sjö som det går väldigt bra att bada i. Om de inte har reglerat vattnet i den när man kommer, förstås. När vi kom hade de sänkt vattennivån i sjön med ett par meter.

I vanliga fall kan man inte gå ut till ön som finns mitt emot parkeringsplatsen, men den här gången gick man torrskodd på sjöbottnen.

Vi behöver visst ha tre stolar med oss, om alla ska få sitta bekvämt.

En fördel med det låga vattenståndet var att det fanns gott om ved på stranden som vi kunde dryga ut våran medhavda ved med. Vattnet brukar nå upp till träden ungefär.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Fricamping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s