I Callao och Lima. 2016-02-11.

Mitt rum hemma hos Irma och Farshid.

Mitt rum hemma hos Irma och Farshid.

Vad skönt det var att få sova en natt efter den långa resan. Jag sov som en stock trots värmen. På dagen var det runt 30 grader varmt, och det var nästan lika varmt på nätterna. Det var väldigt hög luftfuktighet, så man kände sig klibbig hela tiden. Det var ändå skönt med värme.

002

Utsikt från mitt fönster.

Utsikten var väl inte den bästa, men det gjorde inget. Det gick att ha fönstret öppet hela natten, eftersom ingen kunde ta sig in ändå.

Gatan där Irma och Farshid bodde.

Gatan där Irma och Farshid bodde.

Här är gatan i Callao. Innanför den gula gallergrinden låg Irmas affär, där hon sålde lite olika saker, bland annat toapapper, tvättmedel och andra rengöringsprodukter.

004

Callao var ett slitet område. Irma och Farshid bodde i en bra del av Callao, det fanns områden som var väldigt slitna. Jag fick inte gå ut själv på kvällen, på grund av rånrisken.

005

Både Irma och Farshid hade tagit ledigt från jobbet för att vi var där. Farshid hade lånat en bil som han körde runt oss i. Vi började med ett stopp i Lima, där vi var på en resebyrå och köpte flygbiljetter till Cajamarca. Det var massor av trafik, och många som inte brydde sig om några trafikregler. Man tutade och körde, helt enkelt.

006

När vi hade fixat flygbiljetterna åkte vi till ett stort shoppingcenter i en finare del av Lima. Det var väldigt stort. Här fanns allt. I parkeringshuset tvättade de bilen medan man shoppade.

007

Shoppingcenter vid havet i Lima.

Shoppingcentret hade en egen utsiktsplats.

Shoppingcentret hade en egen utsiktsplats.

Jag, Nidia och Irma.

Jag, Nidia och Irma.

Utsikt från shoppingcentret.

Utsikt från shoppingcentret.

011

Nästa stopp var en park, där det fanns massor av fina blommor, träd och statyer.

012

013

014

015

016

017

018

019

Nidia och Farshid.

Nidia och Farshid.

När vi var färdiga i parken åkte vi till havet vid Callao i stället. Farshid upptäckte att det var punktering på bilen, så han drack en Coca-cola innan han lämnade oss kvinnor på serveringen. Vi delade på en stor flaska öl. Det var min första peruanska öl. Cusquena heter den, och den var väldigt god. Dessutom var den iskall, så den smakade extra bra i värmen.

022

Nidia, Irma och jag.

022a

Det är inte ofta man får en så här stor ölflaska. Den räckte länge, och det var ett trevligt sätt att dricka på, när alla delade på samma flaska.

020

Innan vi åkte tillbaka tog vi en promenad längs havet. Det var väldigt vackert, och härligt när vinden blåste i håret, så att svetten torkade.

027

023

Tidvatten.

Tidvatten.

025

Pelikaner.

Här ser jag mina första pelikaner. Det var så mycket intryck hela tiden; bilar, folk, pelikaner, stora ölflaskor… Hela huvudet snurrade runt på mig. Det fanns så mycket nytt och spännande att titta på. Hela tiden.

026

När vi var färdiga på stranden tog jag, Nidia och Irma en taxi hem, eftersom Farshid hade åkt iväg för att fixa punkteringen. Det tog jättelång tid att åka taxi. Vissa bilar ville inte köra oss, eftersom vi skulle till fel område. Jag tror att det funkade så, att olika chaufförer hade olika områden där de fick köra. Dessutom körde de på provision tror jag, och ville inte gärna köra någonstans där de skulle få köra tillbaka med tom bil. Att det tog så lång tid berodde också på alla trafikstockningar och att det var så mycket trafik på vägarna.

Väl tillbaka i Callao gjorde vi inte så mycket. Vi slappade och tog det lugnt. Det behövdes efter dagens upptäcktsfärd.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Peru och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s