Hemma

Hemma, efter 34 dygn på vägarna. Skönt? Nej, inte alls. Jag längtar redan ut igen.

Den här semestern blev inte riktigt som vi hade tänkt. Vi hade inga direkta mål. Jag ville åka till Gibraltar, men Lelle tyckte att det var för långt för att köra. Vi siktade på Spanien, sedan fick det bli som det blev. På vägen dit ville vi se en ödeby från andra världskriget, Oradour-sur-Glane i Frankrike, och det gjorde vi.

I Spanien var det värmebölja. Vi har katten med oss när vi reser, och eftersom vi inte kunde lämna henne instängd i bilen på grund av värmen, kunde vi inte titta på så mycket. Vi såg mest campingar och servicehus, och försökte skapa så mycket korsdrag som möjligt i bilen. Samma sak i Portugal och Frankrike.

Det var intressant och bra att se hur det fungerade att campa med husbil i några nya länder åtminstone. Vi får se på den här resan som en rekognoseringsresa, helt enkelt. Vi lärde oss hur vägtullar fungerar i olika länder, hur vägnätet ser ut, hur det fungerar att campa och mycket annat.

I år slog vi nog rekord i antalet besökta länder. Vi kom aldrig till Gibraltar, vi vände strax norr om Madrid på grund av värmen, men ändå. Det var en härlig resa i alla fall, som tog oss söderut genom Sverige, genom Danmark, Tyskland, Frankrike och Andorra till Spanien. I Andorra är det svårt att campa med stor husbil.

När vi lämnade Spanien åkte vi västerut in i Portugal, därefter norrut till Spanien och Frankrike igen. Där drack vi heligt vatten ur källan i Lourdes. Åter i Tyskland provade vi att åka Romantiska vägen, men där var det fullt, så vi åkte till Luxemburg i stället. Därifrån åkte vi norrut och genom Belgien och Holland, innan vi åkte hem via Tyskland och Danmark.

Vill du läsa mer om alltihopa? Eller se bilder? Håll ut, jag ska uppdatera bloggen så fort jag kan. Allt hamnar under det här inlägget.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Fricamping, Sevärdheter, Ställplatser och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemma

  1. Så kan det vara när man har djur. Mycket intressant läsning. Jag länkar din blogg på min hoppsa du samtycker, Nisse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s