Norrut mot Danmark. Det var mycket trafik på Autobahn norr om Hannover, och mycket köer. Runt Hamburg brukar det alltid vara köer, som längst har vi väntat i över två timmar för att komma ner i tunneln under Elbe, så jag försökte hitta en alternativ väg. Vi svängde av A7 vid Soltau, tog väg 209 förbi Lüneburg, Lauenburg och Schwarzenbeck, väg 404 norrut, A21 till Bad Segeberg, och sedan väg 206 västerut tillbaka till A7. Det var en trevlig sträcka att åka på, och vi slapp stå i kö vid Hamburg. Genom Lauenburg och över Elbe var det 30 km/h, annars låg vi på mellan 50 km/h och 100 km/h, beroende på långtradare och små byar. Det var mycket bättre än Autobahn.
Innan vi körde in i Danmark gjorde vi ett stopp på Scandinavian Park i Flensburg. Det är inga problem att parkera där, parkeringsplatsen är väldigt stor. Bensinstationen är däremot trång, så det är bra att tanka före Flensburg. När vi hade handlat färdigt var klockan ganska mycket, så vi bestämde oss för att bara köra över gränsen in i Danmark, och börja leta efter en camping på en gång.
Vi hamnade på Uge Lystfiskeri Camping. Lelle var sugen på att fiska.
Adress: Åbenråvej 95, Uge. Det var inte svårt att hitta dit. Från E45 (ett par mil från tyska gränsen, strax föra Aabenraa) tar man av på väg 42 västerut mot Tinglev och åker några kilometer, sedan hittar man campingen.
Pris: Osäkert. Jag tror att vi betalade 150 kr för själva campingplatsen och två personer. Man köpte ett kort som laddades med pengar i receptionen. Kortet använde man i duschen, för att få färskvatten osv, sedan fick man tillbaka de pengar som var kvar när man åkte. Det gick även att handla med kortet i campingens servicebutik.
Campingvärden var trevlig, glad och pratade mycket, och förklarade hur allt fungerade.
Campingen låg på ett stort område, men det fanns inte så många platser ändå. Det var inga problem att hitta, det fanns stora skyltar överallt.
Vi fick plats på en stor gräsmatta. På säsongsavdelningen var det mycket folk, men på avdelningarna för resande var det nästan tomt.
Vi delade hela den här stora gräsmattan med ett annat ekipage. Gräsmattan hade 8 markerade platser, så även om det hade varit fullt skulle det inte ha varit trångt.
Det fanns stora ytor för lek och spel på campingen. Fotbollsplanen var gratis att använda, i övrigt fick man betala med kortet som man fick när man checkade in.
Det fanns en stor bana där man kunde spela fotbollsgolf. Det var många som spelade på eftermiddagen när vi kom fram, men på kvällen var det lugnt.
På campingen fanns det hästar och ponnys som man fick rida på, och en massa andra djur. Om man betalade kunde man få köpa fårens favoritmat och gå in i hagen till dem.
Precis bredvid campingen fanns det tre sjöar, en stor och två lite mindre. Det fanns inplanterad fisk i alla tre. Den stora sjön hade ett avspärrat område där det var badstrand. Lelle pratade med killen som satte i fisk. Han sa att de satte i 50 kg i varje sjö, varje dag. Det var många som inte bodde på campingen som också kom dit för att fiska.
Fiskekort köpte man i automater runt sjön. Kortet kostade 21 kr / timme (billigare om man köpte dygnskort), och man betalade i automaten med samma kort som man hade fått i receptionen vid incheckningen.
På några platser runt sjöarna fanns det kortautomater och rensbodar. Det var mycket bra iordninggjort.
Jag tyckte om den här campingen, av flera anledningar. Det fanns vatten, bad och fiske, det fanns en trevlig campingvärd, det fanns stora ytor. Att campingen låg nära Scandinavian Park var också ett plus, för då tog det inte så lång tid innan vi kunde smaka på det som vi hade handlat. En pilsner, ett metspö och en sol som går ner känns väldigt bra ibland.