2015-07-20, dag 11. Loire och Camping I´lle Meuchet.

Tanken att åka till Loire-dalen väcktes redan hemma, så vi lämnade kyrkogårdar och krigsmonument och åkte dit. Nu fick det vara slut på den allvarliga delen av semestern.

Vi började med att åka ut till Loires mynning. Vi tänkte övernatta någonstans vid havet, men där såg det inte så fint ut. Det var mycket industrier, grått och trist. Vi ville ha sol, därför åkte vi vidare längs floden österut. Värme hade vi haft hela tiden, men inte så mycket sol.

001 2015-07-20 005 Loire

Jag hittade en liten väg i kartboken, väg D751. Den var gropig, smal och i dåligt skick, men vad gör det när man åker precis längs med floden? Jag njöt av vyerna varenda sekund. Lelle fick koncentrera sig på bilkörningen. Vi hade åkt ganska långt den dagen, eftersom vi åkte förbi deltat och flodmynningen, så när vi hittade en campingskylt efter byn La Varenne svängde vi in där. Det fanns ju flera dagar som vi kunde utforska Loire på.

002 2015-07-20 015 Camping de I'lle Meuchet Loire

Campingen heter I´lle Meuchet. Ingen av de tre personerna i receptionen pratade engelska, men vi hade tur den här gången också. En av gästerna på campingen var där för att prata om något precis när vi kom, och hon kunde översätta lite åt oss. Hon kunde inte så bra engelska hon heller, men hon var ändå villig att försöka. Det betyder så mycket. Hon berättade för tjejerna i receptionen att det var våran husbil som stod utanför, att vi behövde plats för den, att den var stor, att vi kom från Sverige osv. Det var hon lite nyfiken på.

Vi kom överens om att vi skulle få titta på några olika platser som vi fick markerade på en karta, sedan skulle vi bara behöva gå till receptionen och peka på kartan vilken vi hade valt. Smidigt och bra. Det var inga problem med något, fastän vi inte kunde språket. Betalningen skötte vi på en gång, så att det inte skulle bli några språkliga missförstånd senare. Underbart med sådana trevliga människor. Vi betalade 20 € i pant för ett bomkort, pengarna skulle vi hämta dagen efter. Resten av utcheckningen blev klar där och då, samtidigt som vi checkade in.

Pris för två personer ett dygn utan el: har jag missat att skriva upp, för en gångs skull, men jag har för mig att det var ganska billigt.

003 2015-07-20 016 Camping de I'lle Meuchet Loire

Det fanns stor pool och lekområde på campingen. Alla vägar var asfalterade, träd och häckar var välskötta. Hela platsen gav ett välvårdat intryck. Träden stod fint i rader, gräsmattan var kortklippt (där den inte var gul), blommorna var välansade och så vidare. Jag tycker om när det står ett träd här och ett där, lite hur som helst, men det var ändå fascinerande att se hur de hade lyckats få så mycket ordning på allt.

007 2015-07-20 026 Camping de I'lle Meuchet Loire

Det fanns en by i närheten, men efter att ha åkt så mycket orkade vi inte gå dit. Vi stannade på campingen och njöt av den varmaste dagen hittills. 30 grader i skuggan, hade vi. Som tur var hittade jag en gammal vattenpistol i bilen. Den var perfekt att ha i värmen. Då visste vi inte vilken värme vi hade att vänta oss de kommande dagarna.

004 2015-07-20 008 Camping de I'lle Meuchet Loire

Elplatserna var små, men vi fick en stor plats, eftersom solcellen försörjde oss med den el vi behövde. Det kanske ser lite tråkigt ut att stå i en vägkorsning, men det var helt ok. Det åkte bara förbi en eller två bilar på hela tiden, och vi hade en stor gräsmatta framför bilen. Elplatserna var mer populära. Det blev bara vi, ett par holländare och några tyskar i ett tält där vi stod.

005 2015-07-20 010 Camping de I'lle Meuchet Loire

006 2015-07-20 013 Camping de I'lle Meuchet Loire

Servicehuset låg i en rondell mitt på campingen. Det var rent, fräscht och dekorerat med blommor och buskar utanför.

008 2015-07-20 006 Camping de I'lle Meuchet Loire

Från bilen skymtade vi Loire genom träden. Det var bara några träd och ett staket utan grind mellan oss och floden.

009 2015-07-20 011 Camping de I'lle Meuchet Loire

010 2015-07-20 025 Camping de I'lle Meuchet Loire

011 2015-07-20 022 Camping de I'lle Meuchet Loire

Det blev en liten promenad i alla fall. Här är floden Loire, någonstans. Eftersom det var i de här trakterna solen hade varit den senaste tiden, var vattenståndet lite lägre än normalt.

012 2015-07-20 019 Camping de I'lle Meuchet Loire

Jag vet inte om jag skulle ha velat bada just där, men det finns säkert någon som skulle ha försökt om inte skylten hade funnits.

013 2015-07-20 038 Camping de I'lle Meuchet Loire

Tillbaka på campingen. Det fanns massor av fina träd och buskar som vi inte har hemma, och på träden runt husbilen var det massor av murgröna. Härligt.

014 2015-07-20 035 Camping de I'lle Meuchet Loire

015 2015-07-20 034 Camping de I'lle Meuchet Loire

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s