2014-07-23, dag 28. Fiske i Sävenfors.

Vi funderade igår kväll på vad vi ville göra de sista dagarna på semestern, och kom fram till att vi ville fiska. Det har vi ju inte hunnit med ännu. Vi kollade upp vilka fiskevatten som fanns i närheten, och bestämde oss för att prova Sävenfors. Fiskekort fanns att köpa i en automat vid bensinmacken i Hällefors. Det fanns inte mycket information, tjejen som jobbade på macken visste ingenting, annat än att hon kunde hjälpa oss med att ta ut de kontanter som behövdes för att betala i automaten. Hur man hittade till sjöarna visste hon inte. Det fanns en liten broschyr utan karta, så den hade vi inte mycket hjälp av.

Vi åkte mot Sävenfors, dit fanns det skyltar längs vägen, och sedan letade vi efter skyltar som det stod ädelfiske på. Vi hittade en liten träskylt med texten Hänglandstjärn längs med en grusväg, det kände vi igen från broschyren, så vi åkte dit, och hittade en fin plats i skogen.

Fiskekort går även att köpa via nätet, men täckningen i skogen kan ju vara lite osäker.

003 P1170454

I slutet av grusvägen finns en vändplan, där det får plats ca 4-5 ekipage om man parkerar smart. När vi kom var vi själva där. Senare på eftermiddagen kom det en husbil till. Gissa om vi blev förvånade när det visade sig vara en kompis mamma som dök upp, tillsammans med sin karl. Världen är inte stor ibland.

001 P1170450

Hänglandstjärn är en stor sjö. Vi stod parkerade i ena änden av den. Där går det att fiska både i sjön och i en liten å.

002 P1170448

004 P1170461

005 P1170455

När vi åkte på grusvägen fram till sjön var vi lite fundersamma på vart vi skulle hamna. Det var ganska långt, så vi hoppades på att kunna vända någonstans om det skulle behövas. Man vill ju inte backa flera kilometer.

006 P1170460

Platsen var bra iordninggjord. Det fanns både ved och vindskydd. I Krampen, där vi brukar vara ofta eftersom det är så nära, är det mesta trasigt och inte bra underhållet, men här var det mycket välskött. Det fanns till och med olika soptunnor för pant, brännbart och annat.

007 P1170459

Det fanns en brygga med en båt som man kunde hyra.

008 P1170465

Vi kastade i våra spön och det tog inte lång tid innan jag fick en regnbåge. Lelle fick också napp inte långt efter. Vi tog upp tre fiskar som vägde drygt ett kilo styck.

009 P1170447

Det fanns fina bryggor att gå på om man ville gå över till andra sidan sjön.

010 P1170452

011 P1170453

012 P1170462

013 P1170473

Det var så varmt så vi passade på att bada lite, samtidigt som vi fiskade. Det finns folk som säger att man skrämmer bort fisken då, men det håller jag inte med om, inte när det gäller odlad fisk i alla fall. Den brukar ofta nappa bättre efter att man har badat. Det finns två teorier om varför. Den ena är att fisken inte vill vara kvar i vattnet när den får syn på mig, den andra, som kanske stämmer bättre, är att när man badar rör man upp en massa skit från botten, som fisken sedan blir nyfiken på och vill utforska. Jag vet inte vad som stämmer, men vi brukar i alla fall få fisk fastän vi badar runt fiskelinorna.

014 P1170474

015 P1170481 - Kopia

De här stenarna kunde lura ögat på ett kul sätt. Här är originalbilden, så här ser stenarna ut. Om man vrider bilden ser det ut som en gubbe, som på bilden nedanför.

016 P1170481

017 P1170478 - Kopia

De här stenarna ser också ut som någonting helt annat om man vrider på bilden.

018 P1170478

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Fricamping och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s