2014-04-17, dag 6. Igenom Tyskland, till Scandinavian Park.

Det blev en lång bilåkardag igen, igenom Holland, där vi såg fler tulpanfält, och in i Tyskland vid Emmen.

001 2014-04-17 002 Holland - Tyskland

Vägarna var bra, fastän vi mest körde på mindre vägar i Holland. När vi kom in i Tyskland körde vi på Autobahn 1 förbi Bremen, och sedan norrut på A 7 förbi Hamburg. Där var det kö igen.

002 2014-04-17 011 Kö på autobahn

Efter att ha sovit på ställplatsen i Urk ville vi stanna en natt på en riktig camping, men det visade sig vara svårt. Vi åkte och tittade på campingar runt Neumünster, Rendsburg, Büdelsdorf och Schleswig, och några ställplatser, men överallt var det fullt. Det stör mig lika mycket i Tyskland som i Sverige, att campingplatserna är fulla av säsongsboende. Jag förstår att det är ett säkert sätt för campingägarna att få in pengar, men det är väldigt trist när man som resande kommer fram till en camping, och får vända och leta vidare, eftersom folk bor där istället för att skaffa sig en sommarstuga. Låt campingar vara till för campare, bo kan man göra någon annan stans.

Vi åkte ända fram till Flensburg och Scandinavian Park, där det finns en ställplats på parkeringen. Vi skulle ändå in där och handla lite, men det var inte meningen att vi skulle åka ända dit från Holland.

Det finns en mycket stor parkering, där både tradare och husbilar kan stå. På parkeringen finns en automat där man betalar, med text på både engelska, danska och tyska, men det var väldigt luddigt beskrivet hur man skulle göra. Om man handlade skulle man få tillbaka pengar för parkeringsavgiften, tolkade vi det som, så vi gick in och handlade på en gång och lät bli att betala, och det var ingen som sa något om det.

Det kändes inte helt säkert att övernatta där, men det åkte i alla fall runt en polisbil lite då och då och höll ett vakande öga.

003 2014-04-18 002 Scandinavian Park - Kopia

004 2014-04-18 003 Scandinavian Park

005 2014-04-18 001 Scandinavian Park

006 2014-04-17 016 Scandinavian Park

Färdigblandad fanta och cola finns i Tyskland. Gott! Som Black Orange som fanns här när jag var liten.

007 2014-04-17 017 Scandinavian Park

Spätzle var jag tvungen att köpa också, det har jag läst om i min tyska-kurs. Det var helt ok faktiskt.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s