Med husbil i Europa

Nu har vi testat hur det är att köra runt med husbil i Europa. Eller i Danmark och Tyskland, rättare sagt. Vi började lite lugnt med en vecka tidigt på våren, innan alla andra campare ger sig ut på vägarna. Det var faktiskt lagom som ett första försök.

I både Danmark och Tyskland gick det väldigt bra att köra. Det var bra skyltat längs med de större vägarna. Inte ens Autobahn i Tyskland var något problem. Det var inte värre än att köra på motorvägen här hemma. Det är värre att köra i Norge. I både Danmark och Tyskland fanns det gott om stora rastplatser längs motorvägen. I Danmark fanns det rastplatser längs de mindre vägarna också, men det var det sämre med i Tyskland.

Längs med motorvägarna såg vi inte så mycket, jag tycke bättre om de mindre vägarna, där vi körde igenom små orter och byar. Nackdelen med de små vägarna, särskilt i Tyskland, var att det fanns så få parkeringar där vi fick plats att stanna. Även vid mataffärerna var det mycket små parkeringsplatser.

I Tyskland pratade de väldigt dålig engelska, det blev jag förvånad över. Även på hotell och sådana platser där de jobbar med turism var språket ett problem. Dessutom tog de inte kort på många ställen, så det gällde att ha mycket kontanter med sig. Det kändes lite olustigt.

I Danmark fanns det gratis campingkataloger på de större rastplatserna längs med motorvägen. Det var mycket bra.

I Tyskland fick jag användning för min Bord Atlas. Det är två tjocka böcker med ställplatser och campingar, en bok för Tyskland och en för resten av Europa. Ska man resa runt i Europa är det ett bra tips att köpa en sådan. Jag beställde min på CDON.com, där kostade den strax under 200 kr om jag inte minns fel.

På det stora hela gick det väldigt bra att campa utomlands, det funkade med teckenspråk, gammal skoltyska och engelska.

För den som vill veta mer om våra upplevelser under veckan i Danmark och Tyskland är det bara att läsa vidare nedåt i bloggen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s