Vintertäcke till bilen

Eftersom det verkade vara väldigt krångligt att få tag på någon som säljer / tillverkar vintertäcken till just våran Bürstner så bestämde sig Lelle för att tillverka ett själv.

Kravet vi hade var att vi inte ville göra några permanenta fästen på bilen, täcket måste vara lätt att hantera, och det fick inte kosta alltför mycket. Dessutom måste det isolera bra, det är ju det som är vitsen med att ha ett vintertäcke.

Täcket består av betongisolermatta, 3 delar. En del till vardera sida, och en till framrutan på bilen. Pris: 40 kr/m² på bygghandeln. Som skydd mot väta köpte vi ett vanligt personbilsöverdrag för 199 kr på Biltema. Där köpte vi även ett paket öljetter som vi kan fästa resårband i.

När alla delar fanns lämnade vi dem till Lelles mamma, som klippte till och sydde ihop allt till en sammanhängande vinterpjamas.

Det har inte varit så kallt ännu, den kallaste temperaturen vi har testat gardinen i är minus 6 grader, och det klarade den bra. Den behöll värmen i bilen, och det blev ingen kondens på insidan av rutorna.

2012-11-03

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vintertäcke till bilen

  1. Maria Nilsson skriver:

    Kalasbra! Snyggt jobbat! Vi stjäl idén till vår bil som är likadan som er 🙂 /Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s