Krampen 2012-08-31

Så var det dags för Krampen igen, efter en tids uppehåll. Allt var sig likt, i vanlig ordning.

Vädret kunde ha varit bättre på fredagen, men det fick gå ändå. På lördagen tittade solen fram.

Det var väldigt mycket folk där fortfarande, det börjar bli alldeles för trångt för min smak tyvärr. Det är synd eftersom det ligger så nära hemifrån.

I helgen upptäckte vi att nya bilen läcker motorolja. När Lelle fick upp motorhuven visade det sig att den som hade servat bilen hade glömt att skruva på locket till oljebehållaren, så hela motorn och insidan på motorhuven är full med kletig olja. Locket låg löst på en kant precis där motorhuven öppnas.

Det skötte försäljaren bra, när Lelle ringde. Vi fixar en ordentlig tvätt här i närheten, och skickar fakturan till Husbilslandet. Ny olja skickar de till oss på en gång, sa de, och det gjorde de också, det kom dyr olja redan idag (gratis för oss). Lelle är iväg till lastbilstvätten i Arboga nu och får motorn avfettad och rengjord, och resten av bilen rengjord också. Och så skulle vi få något i affären, om vi har vägarna förbi. Det är service, det, en eloge till försäljaren. Problem löst.

Krampen

Krampen

Krampen

Krampen

Krampen

Lite Bullens är aldrig fel som lunch. Lätt att ta med sig, lätt att värma, gott att äta.

Krampen

Ett trasigt vindskydd och en före detta eldstad. Det är så tråkigt när folk förstör, det är en av nackdelarna med att det börjar bli så mycket olika sorters folk där ute. De flesta vet väl bättre än att förstöra, men så finns det ju den sortens folk som använder vindskydd och bänkar som ved också, tyvärr. Så här har det sett ut sedan i våras vid Holmsjön.

Krampen

Krampen

Jag fick tre regnbågar, de här två ligger på 0,6 – 0,7 hg, gissar vi på. Vågen var kvar hemma sedan bilbytet. Den minsta, på ca 0,4 hg, fick gå tillbaka till sjön igen. Den satt bara fast lite i ena mungipan, så det gick att rädda den som tur var. Den simmade iväg så fint efter att vi hade hållit den i vattnet ett litet tag.

Krampen

Krampen

Skogen var full av lingon och vitmossa, det var riktigt vackert.

Krampen

En häger tog en paus vid Holmsjön.

Krampen

En liten groda.

Krampen

Den här humlan hittade jag innanför min tröjärm. Här sitter den och vilar sig lite efter att jag skakade ut den.

Krampen

Andungarna från i våras har blivit stora. De bjöd in sig på räkkalas. Vi hade tänkt använda räkorna som bete, men så blev det inte när det dök upp nio hungriga änder.

Krampen

Tiggande på hög nivå.

Krampen

Ostbågar med chili är väl inte den bästa andmaten, så de fick bara smaka en mycket liten bit var.

Krampen

Krampen

Krampen

Krampen

Krampen

Krampen

Krampen

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Fricamping, Krampen och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s