Van

Vid norra änden på sjön Van i Dalarna, finns ännu ett vackert och lugnt ställe där det går att fricampa. För att komma dit följer man väg 64 mellan Vansbro och Mora. Strax före Brintbodarna svänger man av till vänster på en liten sandig skogsväg, som leder ner till sjön.

Man campar precis på stranden, så ett tips är att gå ur bilen och kolla var det går att åka, annars finns risken att man kör fast i sanden. Det går bra att åka där bara man ser till att man har fast mark under hjulen.

På båda sidorna om sjön ser man höga berg. En av gångerna när vi campade där hörde vi vargar yla till varandra i bergen på varsin sida om sjön. Det var maffigt.

Sist vi var där, 2009, fanns det en iordninggjord eldplats. Det fanns även enormt mycket knott, tillräckligt mycket för att vi skulle få sitta inne på kvällen.

Om det inte är alltför mycket knott, går det väldigt bra att bada i sjön.

2009-07-03

2009-07-03

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s