Visby

När man besöker Gotland, är Visby ett måste.

Utanför ringmuren ser det ut som i vilken mindre ort som helst. Det finns en gågata med de vanliga affärskedjorna, systembolag, telebutiker, klädaffärer, snabbmatkedjor med mera. Utanför centrum ligger de större shoppingcentrumen, bilfirmorna och industrierna.

Innanför ringmuren är det ett gytter av små ringlande gränder, med boningshus och små butiker om vartannat. Det finns också ett litet torg med livlig handel på sommaren. Mitt i alltihop dyker det upp en ruin. Man kan även ta en promenad ner till hamnen. Det är vackert och mysigt, men väldigt mycket folk på sommaren.

2011-08-08

Ringmuren runt gamla stan

2010-07-31

2010-07-31

2010-07-31

2011-08-08

Medeltidsmarknaden var en upplevelse. Till skillnad från många andra marknader fanns det inte en enda bjäbbande, batteridriven hund. Här var det bara hantverk av alla de slag, allt från smidesprodukter till kläder och skinn. Det fanns även mycket ätbart, det var sylt, ost, bröd osv.

På flera ställen stod det gycklare och musikanter, och på den stora scenen avlöste banden varandra. Där fanns det även möjlighet att äta lunch på medeltida vis.

Om man kommer med husbil gäller det att vara ute i god tid för att hitta en parkeringsplats. Det är inte lätt i Visby i normala fall, under medeltidsveckan är det riktigt svårt.

2011-08-08

2011-08-08

2011-08-08

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Sevärdheter och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s