Tofta vikingaby, Gotland

I vikingabyn i Tofta finns det mesta av det som brukar finnas i rekonstruerade byar för turister. Det fanns hantverk, smide, garnfärgning, träsniderier och smörkärning, med mera. Det fanns kall korv och deg till tunnbröd att köpa, för dem som ville göra sin egen lunch.

Om man har barn med sig kan man göra vikingabyn till en heldagsutflykt, det var olika aktiviteter hela tiden. I ena änden av byn kunde man prova på olika sporter, bland annat stockstötning, yxkastning och pilbågskytte.

Tofta verkade vara en både välgenomtänkt och påkostad turistby för barnfamiljer, ett perfekt avbrott och en paus från badstränderna.

Tofta ligger någon mil söder om Visby längs väg 140.

2010-07-28

Här har vi ett av flera hus, som hade byggts upp.

2010-07-28

Miranda hittade vikingakläder, som hon lånade. Det fanns en stuga med kläder för både stora och små som ville klä ut sig.

2010-07-28

Yxkastning

2010-07-28

Pilbåge

2010-07-28

Dragkamp

2010-07-28

Stockstötning

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Sevärdheter och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s