Stekenjåkk

Vilken underbar plats!

Stekenjåkk ligger uppe på fjället, nära byn Klimpfjäll längs med Vildmarksvägen som startar antingen i Strömsund eller i Vilhelmina. Vägen över Stekenjåkk brukar vara avstängd på vintern, då det kan bli upp till 7 meter snö. Ibland öppnas den inte förrän i Juni beroende på snömängden. Även mitt i sommaren kan det ligga snö kvar längs vägkanten.

Längs vägen kan man beundra de vackra vyerna. Det finns kalfjäll, snötäckta fjäll, små bäckar, forsar, sjöar, och nedanför kalfjället en massa björkar. Det är väldigt vackert.

Det finns två platser att campa på vid Stekenjåkk. På kalfjället finns ett nedlagt stenbrott där det är många som övernattar, både husbilar och husvagnar. Området är så stort så man behöver inte trängas.

Precis nedanför trädgränsen ligger en nedlagd camping där man också får stå. Enligt ryktet las den ner för att den inte uppfyllde Eu:s standarder för hur en camping får se ut. När vi var där senast, 2010, betalade man en frivillig avgift i en brevlåda, och då fick man använda toaletter och kasta sopor. Duscharna är däremot avstängda, men det finns en fin fors precis bredvid där man kan tvätta sig.

Stekenjåkk, camping på kalfjället, 2008-07-20

Stekenjåkk, camping nedanför trädgränsen, 2009-08-01

Stekenjåkk, campingen nedanför trädgränsen, 2008-07-21

Stekenjåkk, 2008-07-21

Stekenjåkk, 2009-08-01

Stekenjåkk, 2008-07-22

Stekenjåkk, 2008-07-20

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Sevärdheter, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stekenjåkk

  1. Pingback: Vildmarksvägen | Helens resor

  2. Pingback: Vildmarksvägen | Helens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s