Ställplats Sandkvie, Gotland

En av mina favoritställplatser.

Sandkvie ligger på sydöstra Gotland, och påminner mer om en liten camping än en ställplats. När vi först kom dit blev jag lite skeptisk, det enda jag såg var en stor ladugård och en gårdsplan, men när vi hade kört runt alltihop blev jag glatt överraskad. På andra sidan gården fanns en stor gräsmatta med diverse träd, buskar och elstolpar.

Ägarparet, Christina och Allan Larsson, är mycket trevliga och måna om sina gäster. De har även gårdsförsäljning av sylt, vinäger, lamm med mera.

Vi har varit där både 2010 och 2012, och kommer gärna tillbaka.

Toalett och dusch är fräscht, det finns möjlighet att tömma latrin och gråvatten, och att fylla färskvatten. Mitt på gräsmattan finns också en brandpost, vilket inte hör till vanligheterna på en ställplats.

Priset är väldigt bra, 2011 kostade det 130 kr/dygn med el, och det är mycket billigt i jämförelse med andra ställen på Gotland. Både husbilar och husvagnar är välkomna.

Nackdelar? Det finns egentligen inga, förutom avsaknaden av havsutsikt kanske. Å andra sidan är det inte långt att cykla eller gå till havet.

Hemsida: www.sandkvie.com

Sandkvie Ställplats 2011-08-03

Ställplats Sandkvie 2010-07-27

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s